9 mai 2018 – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.33/2017 pentru modificarea şi completarea art.11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (PL-x 183/2017/2018). ( rămasă pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Ne întoarcem la punctul 5; procedură de urgenţă. Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2017 pentru modificarea şi completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii; este PL-x 183/2017. Avem 7 amendamente admise şi două respinse; caracter organic. Reprezentantul Guvernului? Vă rog, doamna secretar de stat.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Pentru prezentarea raportului? Domnul preşedinte Drulă, vă rog.

Cătălin Drulă Da. Reamintesc că am ajuns să elaborăm acest raport în urma acelui simulacru de procedură de mai devreme. Singurul motiv pentru care am participat este din respect pentru instituţia Parlamentului, nedorind să răspund unui abuz cu un abuz. Nu exista niciun motiv pentru această urgenţă. Voi prezenta raportul, după care vă voi ruga, doamnă preşedinte, să-mi permiteţi să prezint şi poziţia grupului. Aşadar, este vorba de cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonanţei nr. 33/2017, cu care au fost sesizate, spre reexaminare, Comisia pentru administraţie publică şi Comisia pentru tehnologia informaţiei, ca urmare a cererii Preşedintelui României. Preşedintele României a formulat această cerere de reexaminare în data de 4 mai 2018. În conformitate cu prevederile art. 61-63 din Regulament, cele două comisii au examinat în şedinţe separate acest proiect de lege. În şedinţa din 8 mai, ieri, Comisia pentru administraţie; Comisia pentru tehnologia informaţiei, în această dimineaţă. A existat o divergenţă. Suntem primă Cameră sesizată. Şi raportul comun este de admitere parţială a cererii de reexaminare trimisă de Preşedintele României, cu amendamente admise şi respinse. Dacă îmi permiteţi să trec la intervenţia Grupului?

Carmen-Ileana Mihălcescu Procedură de urgenţă, un singur reprezentant, vă rog. Din partea USR, domnul Drulă.

Cătălin Drulă Stimaţi colegi, Am revenit foarte rapid cu acest proiect de lege. În această dimineaţă, Comisia pentru tehnologia informaţiei a dezbătut propunerea opoziţiei de a se reveni la forma iniţială din lege, anume că premierul propune şi Preşedintele numeşte preşedintele ANCOM. A fost o victorie frumoasă, a opoziţiei, în Comisia pentru tehnologia informaţiei - USR, PNL şi minorităţile naţionale, reprezentanţii minorităţilor naţionale, care, în urma dezbaterilor şi argumentelor care s-au adus, au considerat că această formă este mai potrivită pentru a asigura independenţa conducerii acestei instituţii. În momentul în care premierul propune şi Parlamentul numeşte este "noi centrăm, noi dăm cu capul". Adică rezultatele nu sunt unele de independenţă. Şi asta nu e doar o afirmaţie, ci este practica pe care am văzut-o. Ca urmare a adoptării acestei ordonanţe, întâi a fost numit acel domn Diţă, care aproape a distrus instituţia, şi pe care majoritatea parlamentară însăşi nu mai ştia cum să-l demită, după care a ajuns preşedinte acum domnul Grindeanu, un independent politic, fost premier PSD acum câteva luni. (Vociferări.) Penultimul. Bun. Comisia pentru administraţie publică a avut altă opinie sau cel puţin nu a redresat acest... în raport acest aspect din cererea de reexaminare făcută de Preşedintele României. Prin urmare, am avut o divergenţă. Este o situaţie care se întâlneşte des în Parlamentul României. Era normal să avem o şedinţă a celor două comisii, în comun. Nu înţelegem urgenţa. Acest proiect de lege a intrat în Biroul permanent luni, s-a dat termen de amendamente ieri, pe 8 mai, şi termen de raport, astăzi, pe 9 mai. Care e urgenţa? Ordonanţa e în vigoare din aprilie 2017. Pare încă o "servită" în Parlament. L-am văzut pe colegul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor... pe domnul Florin Iordache. De ce trebuie să executăm o comandă, când, la fel de bine, putea fi adoptată săptămâna viitoare? Unde arde? E în vigoare din aprilie 2017 această lege. Încă o dată subliniez că este reprobabilă atitudinea majorităţii. Plenul nu e suveran peste Regulament, ci în limitele date de Regulament. Nu putem să spunem că plenul votează ceva, nu contează ce scrie în Regulament. Colegii mei din USR, la fel ca şi ceilalţi reprezentanţi ai opoziţiei, nu au participat la comisie. Încă o dată menţionez că eu am făcut-o din respect pentru această instituţie, pentru a nu răspunde unui abuz şi a-mi îndeplini atribuţiile funcţiei. A fost un vot de 26 la 1. Am stat singur acolo, la prezidiu, în faţa tancului. E o idee proastă să subordonăm politic această instituţie care ar trebui...

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc.

Cătălin Drulă ... să fie independentă.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc.

Cătălin Drulă Mulţumesc. (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Domnul Pavel Popescu, vă rog.

Pavel Popescu Mulţumesc, doamnă preşedinte. Dragi colegi, Uitaţi, am aici un raport pe care nu găsiţi semnătura mea şi, implicit, a Partidului Naţional Liberal, pentru că Partidul Naţional Liberal se disociază de oricine a luat parte la acapararea din nou a acestei instituţii. Şi nu am luat parte la această comisie pentru că ceea ce faceţi dumneavoastră, dragilor, ştiţi cum e, având atâta putere, în fiecare zi, insistaţi să staţi cu cizma pe gâtul opoziţiei. Dacă oricum puteaţi să treceţi legea aceasta, de ce vreţi să o faceţi aşa, la secundă? Chiar nu mai există democraţie? Chiar nu mai ţineţi cont de cutume? Nu mai ţineţi cont de reguli, de regulamente? Chiar aşa, veniţi să ne luaţi cu forţa din bănci, să ne trimiteţi în comisii, în săli, pentru că aşa vrea domnul X, domnul Y, ca să nu mai dau nume, să vă dau drept la replică? Dragilor, vă rog din suflet, schimbaţi-vă comportamentul, de dragul democraţiei. Pentru că ce aţi făcut cu instituţia aceasta pe care aţi pus-o, ca şi pe celelalte instituţii, la butonieră, veţi face mereu cu restul instituţiilor care au mai rămas libere. Sau cu restul oamenilor care au mai rămas liberi în ţara aceasta. Chiar în halul acesta am ajuns, să ne batem joc de tot ce înseamnă România? Şi mai mult de atât. Nu vă gândiţi în fiecare zi că... clădirea în care suntem are sau ar trebui să aibă o altă imagine în faţa poporului? Pentru că imaginea pe care o are astăzi a fost periclitată şi mai mult, din cauza lipsei de democraţie şi din cauza a ceea ce aţi făcut. Eu refuz şi Partidul Naţional Liberal refuză să fie luat cu arcanul din bancă şi trimis la comisii, că aşa vrea PSD. Treziţi-vă de dimineaţă, veniţi şi o să aveţi şi dumneavoastră satisfacţia unor victorii mici în comisii. (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Domnul Socotar Gheorghe, vă rog.

Gheorghe-Dinu Socotar Mulţumesc, doamnă preşedinte. Sigur că procedurile parlamentare sunt importante. Dar cred că, înainte de toate, noi trebuie să legiferăm pe fondul temelor supuse Parlamentului. Cuiul lui Pepelea al acestei Ordonanţe nr. 33/2017 era faptul că s-a considerat oportună schimbarea procedurii de numire a conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Comunicaţii - ANCOM - prin ajustarea acestei proceduri la sensul şi la litera legii. Legea de înfiinţare şi de funcţionare a Autorităţii, aşa cum era stabilită în anul 2009, emite la prima teză că Autoritatea se înfiinţează sub control parlamentar. Vă întreb, dragi colegi, cum se poate exercita acest control parlamentar, dacă din start, în procedura de numire a conducerii, a preşedintelui şi a celor doi vicepreşedinţi, Parlamentul nu are niciun rol? Pentru că atunci era statuat cum că prim-ministrul propune şi respectiv, onor domnul Preşedinte validează sau nu validează această propunere. Pe de altă parte, această formulă a dus la un blocaj, astfel că anul trecut, în martie-aprilie, aproape nu mai era un om care să semneze, în numele Autorităţii, acte banale - state de plată şi aşa mai departe. Evident că s-a simţit nevoia punerii de acord a procedurilor de numire şi de revocare a conducerii ANCOM cu ceea ce de fapt este spiritul acelei legi de înfiinţare. Sigur că s-a profitat de ocazie şi, pe lângă acel articol unic al ordonanţei, s-au statuat probleme de salarizare a conducerii, pentru a fi în armonie cu schema de salarizare a personalului instituţiei, nişte proceduri de revocare, cum am amintit, a acestei conduceri. Domnul preşedinte a atacat la Curtea Constituţională aceste prevederi ale ordonanţei, fără succes, şi a trimis o cerere de reexaminare. Vreau să vă informez, dragi colegi, că parţial, astăzi, prin ceea ce vă propunem spre aprobare, dăm satisfacţie cererii de reexaminare a domnului preşedinte. Pentru că introducem o majoritate calificată în procedura de numire şi de revocare a conducerii ANCOM şi totodată am renunţat la o prevedere conform căreia o eventuală respingere a raportului anual de activitate a instituţiei ducea la demiterea automată a conducerii. Pe de altă parte, avem în vedere momentul când am aprobat şi această situaţie, la poziţia instituţiei europene, exprimată în scris, pe această speţă. Deci revenim astăzi şi spunem că de fapt punem lucrurile pe un făgaş normal, prin aprobarea acestei ordonanţe şi transformarea ei în lege. Şi pentru a avea un element de comparaţie. Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii are, să zicem, un mod similar de funcţionare, un statut similar cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, cu ASF, cu Consiliul Concurenţei. Toate sunt sub control parlamentar şi la toate cele enumerate de mine numirea conducerilor se face de Parlament. Era doar o excepţie la ANCOM, că era făcută de Preşedinte. Întreb, stimaţii mei colegi din opoziţie, de ce n-au considerat ei că acolo trebuie să se facă acel echilibru de puteri pe care l-au invocat aici? La toate celelalte autorităţi, repet, sub control parlamentar. Bineînţeles că nu s-a întâmplat acolo. Şi cred că acum, de astăzi, nu se va întâmpla nici la Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii. Vă mulţumesc. (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Domnule Drulă, propuneţi un timp afectat dezbaterii? Spuneţi-mi, cât?

Cătălin Drulă 10 minute.

Carmen-Ileana Mihălcescu 5 minute, timp afectat dezbaterii. (Vociferări.) Veniţi la microfon şi spuneţi "10 minute", vă rog frumos.

Cătălin Drulă Da. 10 minute propun. (Vociferări.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Vot, vă rog. 92 de voturi împotrivă, 56 de voturi pentru, o abţinere. Domnule Drulă, vă rog, faceţi o propunere totuşi rezonabilă. Propunerea a fost respinsă. Haideţi, să nu...

Cătălin Drulă 7 minute şi jumătate.

Carmen-Ileana Mihălcescu Sunteţi în Parlamentul României, domnule Drulă. Domnul Suciu, vă rog. Am crezut că vreţi să interveniţi. Pe procedură, OK.

Vasile-Daniel Suciu Dacă tot ne vorbim şi ne vorbiţi de respect, de parlamentarism, totuşi, nu vreţi să intraţi în spiritul acesta, al colaborării, şi să nu mai faceţi propuneri la mişto? Vă mulţumesc. (Vociferări. Rumoare.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Vot, vă rog. Vot, vă rog. Suntem în procedură de vot, domnule Drulă. Vot, vă rog. Colegii mă aud? Vot. O voce din sală : Vot pe ce, doamnă?

Carmen-Ileana Mihălcescu Pe propunerea domnului Drulă, cu 7 minute şi jumătate, domnule. 121 de voturi împotrivă, 26 de voturi pentru, 7 abţineri. Propunerea... a fost respinsă.

Cătălin Drulă Da. Nu înţeleg de ce vă opuneţi unei dezbateri. Dumneavoastră aţi vrut această propunere pe ordinea de zi. Ne luptăm acum pe 30 de secunde, pe... Vă propun 6 minute şi jumătate, poftim! (Aplauze. Discuţii în sală. Vociferări.)

Carmen-Ileana Mihălcescu E absolut stânjenitor ce se întâmplă aici. În egală măsură, să ştiţi. Stânjeneala provine şi dintr-o parte şi din cealaltă. (Vociferări.) Nu, nu vă mai... Vă rog frumos, încă un vot. E ridicol de-a dreptul ceea ce se întâmplă. Încă un vot, pentru cele 6 minute şi jumătate, propuse de colegul Drulă, de la USR. 123 de voturi împotrivă, 24 de voturi pentru, 4 abţineri. Propunerea a căzut. Domnule Călin, vreţi să faceţi o propunere, în calitate de vicepreşedinte de comisie?

Ion Călin Sigur, doamnă preşedinte. Eu propun un timp de 5 minute pentru dezbatere.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc, domnule Călin. Supun votului propunerea 5 minute, timp afectat dezbaterii. Vot, vă rog. Cu 126 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 7 abţineri, propunerea a fost adoptată. Mergem mai departe, la dezbaterea pe articole. Am pierdut un timp preţios cu astfel de propuneri. Dezbaterea pe articole. Vă reamintesc că avem 7 admise şi două respinse. Vă rog să fiţi atenţi şi să urmăriţi marginalul, pentru cei care vor să susţină amendamentele respinse. Dacă la marginal 1 sunt obiecţii? Nu. Adoptat. Marginal 2. Sunt obiecţii? Nu. Obiecţii? La 1? Domnul Seidler. La marginal 1, da? 1. Nu, uitaţi-vă la admise. Dacă aveţi obiecţii la marginal 1 care se referă la titlul legii, este... Bun. Dacă aveţi... Uitaţi-vă la amendamentele admise, da? La cele respinse, la ce marginal? La marginal 1, la titlul legii? Poftim? La marginal 1, în raport, domnule Seidler este titlul legii.

Cristian-Gabriel Seidler La amendamente respinse, marginal 1.

Carmen-Ileana Mihălcescu Eu vorbesc de amendamente admise. Potrivit cutumei, urmărim amendamentele admise, vedem dacă avem obiecţii. Şi urmăriţi şi în paralel, aşa cum v-am rugat de fiecare dată, amendamentele respinse. (Vociferări.) Nu s-a schimbat deloc. De când ţin eu şedinţele, exact asta am făcut de fiecare dată. Repet. Încă o dată. La marginal 1 aveţi obiecţii? E vorba de titlul legii. Nu. Adoptat. Marginal 2. E un articol unic. Aveţi obiecţii? Nu. Adoptat. Marginal 3. Aveţi obiecţii? Nu. Adoptat. Marginal 4. Aveţi obiecţii? Nu. Adoptat. Marginal 5. Aveţi obiecţii? (Domnul deputat Pavel Popescu solicită să ia cuvântul.) La 5? Amendament respins, susţineţi?

Pavel Popescu Noi propunem eliminarea alin. (5) şi revenirea la forma iniţială a legii. Astfel încât nu Parlamentul să decidă.

Carmen-Ileana Mihălcescu Se află la amendamente respinse, domnule deputat?

Pavel Popescu Da, este la amendamente respinse.

Carmen-Ileana Mihălcescu Da. Unde la amendamente respinse? Vreau să-l văd şi eu aici. Spuneţi-mi, unde la amendamente respinse? Ca să ştiu şi eu, să urmăresc.

Pavel Popescu Alin. (1).

Carmen-Ileana Mihălcescu Eram la admise. La respinse avem două amendamente. Unul este al domnului deputat Cristian Seidler. Şi celălalt, al domnului deputat Cristian Seidler.

Pavel Popescu Doamnă preşedinte, Aţi vorbit de amendamente admise. Şi, la amendamentele admise, noi am propus eliminarea punctului 5.

Carmen-Ileana Mihălcescu Bun. Deci e amendament admis.

Pavel Popescu Da. (Voci suprapuse.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Când vorbiţi, vorbiţi... ( Voci suprapuse.)

Pavel Popescu Cer supunerea la vot a amendamentului de la pct. 5.

Carmen-Ileana Mihălcescu Care e amendament admis.

Pavel Popescu Care este amendament admis, da. (Discuţii în sală.) Conform Regulamentului...

Carmen-Ileana Mihălcescu Da, da, da. Regulamentul îl ştiu.

Pavel Popescu ... putem supune din nou votului acel pct. 5.

Carmen-Ileana Mihălcescu Şi amendamentele admise, da. E ordinea... cu precădere admise, respinse şi celelalte. Deci... bun. La pct. 5, la marginal 5, da? E vorba despre un amendament admis. (Discuţii în sală.)

Pavel Popescu Doamnă preşedinte, Deci...

Carmen-Ileana Mihălcescu La art. 11, da?

Pavel Popescu ... când a venit colegul meu de la USR, i-aţi spus că începem cu amendamente admise, şi nu respinse. Eu am venit aici cu punctul 5, când am ajuns la punctul 5. Şi cer supunerea la vot a punctului 5 de la amendamente admise.

Carmen-Ileana Mihălcescu Am înţeles. Dar trebuie să precizez încă o dată, aşa cum am făcut-o şi în alte şedinţe. Nu mergem, cel puţin eu, de când conduc aceste şedinţe, am onoarea să conduc aceste şedinţe, avem amendamente admise şi urmăriţi şi amendamentele respinse. (Vociferări.)

Pavel Popescu Şi noi cerem eliminarea acestui...

Carmen-Ileana Mihălcescu Hotărâţi-vă, că doamna Turcan spune că cereţi eliminarea...

Pavel Popescu Dar asta am cerut...

Carmen-Ileana Mihălcescu ... dumneavoastră spuneţi altceva. Dar hotărâţi-vă, că nu înţeleg, serios. (Vociferări.) Unul cere eliminarea, în condiţiile în care nu aveţi propunere de eliminare la amendamente. (Doamna deputat Raluca Turcan solicită să ia cuvântul.)

Raluca Turcan Deci părerea mea este că vă faceţi că nu înţelegeţi, ca să trageţi de timp. Nu este nicio mare minunăţie care se întâmplă acum în plen. Practic, dumneavoastră aţi supus votului amendamentele admise. Şi la punctul 5, amendament admis, noi cerem să se voteze acest amendament admis. Şi vom vota împotrivă. Nu este nicio filosofie. Cel mai probabil vă este teamă că se va întâmpla cum aţi păţit azi dimineaţă în comisie, când, pentru că minoritatea a fost într-un număr mai mare la comisie, am reuşit să impunem prin vot schimbarea unei proceduri prin care dumneavoastră v-aţi anexat ANCOM. Şi vrem, în continuare, în Parlament, în plen, să încercăm să vă oprim să vă subordonaţi Agenţia Naţională pentru Comunicaţii, adică o piaţă de 4 miliarde de euro. Nu este nicio filosofie. Vă rugăm să supuneţi votului acest articol admis, astfel încât noi să putem să votăm împotrivă.

Carmen-Ileana Mihălcescu Supun votului dumneavoastră articolul admis... Voci din sală : Amendamentul...

Carmen-Ileana Mihălcescu ... amendamentul admis de la marginal 5. Este art. 11 - conducerea ANCOM, da? Este admis. Vot, vă rog. 101 voturi pentru, 61 de voturi împotrivă, 4 abţineri, un coleg care nu are opţiune. Adoptat. La marginal 6, dacă sunt obiecţii? Nu. Adoptat. (Doamna deputat Raluca Turcan solicită să ia cuvântul.) La marginal 6? Doamna Turcan.

Raluca Turcan Şi acest alineat o să vă cerem să-l supuneţi votului, astfel încât să putem să votăm împotrivă şi să încercăm să-l respingem. Pentru că aş vrea doar în câteva secunde să vă explic toată strategia prin care această instituţie se pune la butoniera majorităţii de la Guvernare. Practic, în momentul în care aţi preluat puterea, prin votul a milioane de oameni, printre primele instituţii vizate a fost ANCOM, cu o piaţă considerabilă, mulţi bănuţi - 4 miliarde de euro. Pentru incompetenţă, aţi ajuns să vă demiteţi propriul premier, votat de majoritate, pe domnul Grindeanu. Însă pentru că Domnia Sa încă vă crea probleme, atunci a trebuit să-i găsiţi o sinecură. Şi cum să-i găsiţi sinecură domnului Grindeanu? Dându-i o funcţie foarte importantă. Şi atunci, aţi luat ANCOM-ul de la Preşedintele României şi l-aţi dus la Guvern, iar Guvernul Tudose l-a propus pe domnul Grindeanu în fruntea acestei instituţii care gestionează 4 miliarde de euro. Aşadar, cred că este ruşinos. Şi pentru că este ruşinos, încercăm să aducem această instituţie din nou în nişte parametri, astfel încât preşedintele - care este deasupra partidelor politice şi a unor jocuri mizerabile, pentru a pune mâna pe o piaţă financiară de 4 miliarde de euro... Vă solicităm să renunţaţi la această procedură, prin care majoritatea parlamentară, acum, prin această lege, nu mai lasă la Guvern, duce la Parlament, la Parlament se votează pe nişte criterii inexistente, iar demiterea nici măcar nu se mai face în baza unui raport de activitate, ci exact când nu vă mai convine pe cine aţi pus în fruntea acestei instituţii. Apelul nostru este să vă reveniţi, dacă se poate, şi lăsaţi instituţiile statului să funcţioneze în baza legii! Opriţi această modalitate de acţiune politică, prin care schimbaţi legea, schimbaţi instituţii...

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc frumos.

Raluca Turcan ...vă puneţi oamenii, după care vă faceţi că nu mai vedeţi şi nu vă mai interesează ...

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc.

Raluca Turcan ...ce se întâmplă în România! Vă rog să supuneţi votului.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Supun votului dumneavoastră amendamentul admis de la marginal 6. 109 voturi pentru, 61 de voturi împotrivă, 5 abţineri. Adoptat. La marginal 7 dacă sunt obiecţii? Doamna Iurişniţi? Nu. Nu sunt obiecţii. Adoptat. La marginal 7? (Doamna deputat Raluca Turcan solicită să ia cuvântul.) Dar, înscrieţi-vă, doamnă deputat! Ce să fac, să mă uit când ridicaţi mâna prin sală?! Păi, haideţi, vă rog! Vă rog.

Raluca Turcan Propunem eliminarea acestui amendament care, de fapt, presupune să rămână nemodificat textul ordonanţei, prin care stabiliţi salariul preşedintelui ANCOM la nivelul a cinci salarii medii la nivelul instituţiei aferente lunii ianuarie a fiecărui an, iar salariul vicepreşedinţilor ANCOM se stabileşte la nivelul a patru salarii medii la nivelul instituţiei, aferente lunii ianuarie a fiecărui an. Aşadar, propunem eliminarea amendamentului care presupune să rămână nemodificat textul iniţial, prin care daţi nişte bănuţi consistenţi acestor oameni pe care îi...

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Daţi-mi voie...

Raluca Turcan ...puneţi strict pe criterii politice.

Carmen-Ileana Mihălcescu A expirat timpul de dezbatere. Vă rog frumos. Supun votului dumneavoastră amendamentul admis, poziţia 7. Vot, vă rog. 116 voturi pentru, 59 de voturi împotrivă, 6 abţineri. Adoptat. Procedură, domnul Seidler. Vă rog,

Cristian-Gabriel Seidler Mulţumesc. Pentru că, după cum aţi menţionat, a expirat timpul de dezbatere, dar pentru că există totuşi două amendamente respinse, pe care sunt sigur că...

Carmen-Ileana Mihălcescu Suntem în afara procedurii, dacă vreţi să le susţineţi!

Cristian-Gabriel Seidler ...aveţi disponibilitatea, vreau să vă propun...

Carmen-Ileana Mihălcescu Domnule Seidler...

Cristian-Gabriel Seidler ...prelungirea timpului de dezbateri, dacă-mi permiteţi, cu două minute, pentru a putea susţine cele două amendamente respinse. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vot, vă rog. Prelungirea dezbaterilor cu două minute. 106 voturi împotrivă, 67 de voturi pentru, 3 abţineri, doi colegi care probabil sunt fără opţiune. Propunerea a fost respinsă. Am terminat cu cele şapte amendamente. Legea rămâne la votul final, care va avea loc în zece minute. Vă rog. Mulţumesc.