Carmen-Ileana Mihălcescu Bun. Dacă nu mai sunt alte intervenţii pe procedură, continuăm cu punctul 5. Şi aici vă adresez rugămintea, având în vedere că avem două rapoarte care sunt separate - este vorba de Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2017 pentru modificarea şi completarea art.11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Repet, ţinând cont că avem două rapoarte care sunt diferite şi avem nevoie, evident, de un raport comun al celor două comisii, Comisia pentru administraţie publică şi Comisia pentru tehnologia informaţiei, este nevoie ca, începând de acum, până la 10,30 bănuiesc că aveţi suficient timp să vă întruniţi, cele două comisii, pentru a vă pune de acord şi a scoate, într-adevăr, un raport comun. Pe procedură, vă rog.
Cătălin Drulă Stimaţi colegi, Ne aflăm într-o situaţie atipică, chiar şi pentru Parlamentul României. Cumva, suntem convocaţi de plen să mergem să dezbatem în comisie, acum. Ce s-a întâmplat? La Comisia pentru tehnologia informaţiei a fost respinsă prevederea din Ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul Grindeanu, anul trecut, prin care numirile la ANCOM se fac de... între Guvern şi Parlament şi practic prin raportul dat de Comisia pentru tehnologia informaţiei se revine la "propunerea de către prim-ministru", "numirea de către preşedinte", o modalitate mai echitabilă, pentru care ne trebuie mai multă negociere politică, pentru o poziţie care trebuie să fie independentă. Comisia pentru administraţie a decis altceva. Este normal să avem un raport... să rezolvăm această divergenţă, dar nu înţelegem graba extremă. Luni a intrat în Biroul permanent, s-a dat termen pentru amendamente până marţi, iar astăzi, miercuri, este termenul pentru raport. Am programat o şedinţă atipică, la ora 9,00, dimineaţa, să rezolvăm problema. A ieşit în acest fel, în care Comisia pentru tehnologia informaţiei a avut altă opinie decât Comisia pentru administraţie publică. Totuşi, avem plen acum. Putem programa şedinţa Comisiei la ora 13,00. Mi se pare foarte bizar să fim convocaţi de plen... ne trimite... ne dă temă, să mergem acum să dăm acum un raport comun. Care este graba? Asta întreb! Adică, este undeva vreo urgenţă? Intrăm în infringement? Ce se întâmplă dacă facem săptămâna viitoare acest lucru?
Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Alte intervenţii? Pe procedură, domnul Seidler.
Cristian-Gabriel Seidler Mulţumesc, doamnă preşedinte. Stimaţi colegi, Vă citesc art. 52 alin. (1) al Regulamentului nostru, care ne spune - "Convocarea şedinţelor comisiei se face cu cel puţin 24 de ore înainte, de preşedintele acesteia sau, în lipsa lui, de un vicepreşedinte care îl înlocuieşte". Nu suntem în această situaţie. În plus, art. 53 alin. (1) spune că "Şedinţele comisiilor parlamentare pot avea loc în acelaşi timp cu cele ale plenului Camerei Deputaţilor..." - suntem în această situaţie - "... pe baza aprobării date de Biroul permanent..." - deci nu de plen - "... la solicitarea preşedintelui de comisie...". Cu alte cuvinte, atât timp cât nu avem o solicitare a preşedintelui de comisie, chiar dacă, prin absurd, ne-am substitui Biroului permanent, noi, plenul, nu putem să aprobăm aşa ceva. Încălcăm, deci, cel puţin două articole din Regulament, ceea ce nu este posibil. Vă mulţumesc.
Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Domnul Iordache.
Florin Iordache Citim acum numai ce ne convine din Regulament. Aşa cum ştiţi, plenul este suveran. Noi vom supune votului propunerea pe care dumneavoastră aţi făcut-o, şi plenul va hotărî, fiindcă nu putem intra în plen, aşa cum s-a hotărât în Biroul permanent de luni, aşa cum aveţi pe ordinea de zi, stimaţi colegi, două rapoarte. Pe mine nu mă interesează cum este raportul de la o comisie sau de la alta. Dar cele două rapoarte, pentru că au puncte de vedere diferite, trebuie să se reunească, potrivit Regulamentului, şi să avem un punct de vedere unitar. Că numeşte preşedintele, că numeşte Parlamentul, nu asta contează. Dar nu putem veni - atât timp cât avem pe ordinea de zi acest proiect pe care trebuie să-l rezolvăm - cu două puncte de vedere, separate. Deci, doamnă preşedinte, vă rog să supuneţi plenului propunerea ca, în paralel cu plenul, cele două comisii să ne prezinte un raport unitar. Cum arată raportul, nu asta contează, dar cele două comisii trebuie să vină cu un raport unitar, Comisia pentru administraţie şi Comisia pentru tehnologia informaţiei.
Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Voi supune votului imediat. O ultimă intervenţie, domnul Pavel Popescu, pe procedură.
Pavel Popescu Dragi colegi, Vă mulţumesc, doamnă preşedinte. Eu v-aş propune să ne calmăm, să respirăm. Haideţi să nu ne smulgem aşa din bancă, la secundă, să fugim la comisie. Am trecut un raport diferit la Comisia pentru IT, printr-un vot democratic. Dacă colegii dumneavoastră nu s-au trezit de dimineaţă, să vină să-şi apere amendamentele, ne pare foarte rău. De fapt, cred că am ajuns într-un punct în care am găsit un echilibru, în sfârşit, pe acea ordonanţă. Preşedintele, deocamdată, în comisia noastră, reintră în procesul de numire a preşedintelui ANCOM. Şi, până la următoarea şedinţă, haideţi să respirăm liniştiţi şi să ne urăm la mulţi ani tuturor, pentru că este Ziua Europei.
Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Voci din sală : N-aţi înţeles nimic!
Pavel Popescu N-aţi înţeles nimic! (Aplauze.)
Carmen-Ileana Mihălcescu Şi sper, într-adevăr, o ultimă intervenţie, domnul Victor Paul Dobre.
Victor Paul Dobre O să-i aduc aminte colegului Florin Iordache că a pomenit nişte cuvinte de tristă amintire. Plenul este suveran. Eram tot acolo. Eram împreună. Vă aduceţi aminte... cu plenul suveran, câte prostii am făcut! Da? Deci, dacă călcăm în picioare Regulamentul şi venim în plen şi trimitem de aici comisii să lucreze, când vor muşchii noştri, pentru că avem majoritate, s-a terminat funcţionarea normală, firească a Parlamentului. Două comisii, analizând acelaşi proiect de lege, au emis două opinii separate. Aşa au considerat. A fost o dezbatere. Nu a forţat nimeni pe nimeni. Există divergenţe, există proceduri prin care cele două comisii convin şi fac o şedinţă comună şi le corectează. Dar maniera aceasta, de a ne trimite de aici, pentru că aşa ne-am gândit noi aseară sau azi dimineaţă, este în afara Regulamentului, a cutumelor, ale oricăror reguli diplomatice. Este o ruşine pentru Parlament! (Aplauze.)
Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Vă rog să vă pregătiţi pentru vot. Supun votului propunerea de întrunire a celor două comisii - Comisia pentru administraţie şi Comisia pentru IT - întocmire raport comun, Sala Mihai Viteazul. Vot, vă rog. Cu 84 de voturi pentru, 45 de voturi împotrivă şi 4 abţineri, cele două comisii... rog colegii să meargă la Sala "Mihai Viteazul", pentru întocmirea raportului comun.