23 aprilie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate (PL-x 392/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache La poziţia 9 din ordinea de zi avem Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate; procedură de urgenţă. Guvernul? Vă rog.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule ministru. Comisia pentru politică externă. Vă rog, doamnă preşedinte, prezentaţi raportul.

Rozália-Ibolya Biró Mulţumesc, domnule preşedinte. Comisia pentru politică externă a fost sesizată, spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 198. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de Lege în şedinţa din 24 octombrie 2017. La întocmirea prezentului raport, Comisia pentru politică externă a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru buget, al Comisiei pentru drepturile omului, al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Membrii Comisiei pentru politică externă au dezbătut proiectul în şedinţa din 4 aprilie 2018. În urma dezbaterilor, au hotărât, cu majoritate de voturi şi două voturi împotrivă, să supună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 198, cu amendamente admise şi respinse, prezentate în Anexa nr. 1 şi Anexa nr. 2, parte integrantă a prezentului raport. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, doamnă preşedinte. Intervenţii? Dacă nu sunt intervenţii, avem 8 amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. De la poziţia 2 până la poziţia 8. Dacă sunt intervenţii? Nu. Adoptate. Anexa care face parte integrantă din lege. Dacă sunt intervenţii? Nu. Adoptată. Rămâne la votul final, miercuri, la ora 12,00.