16 aprilie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea art.36 din Legea nr.46/2008 privind Codul Silvic (PL-x 74/2018). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 4. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 36 din Legea nr. 46/2008 privind Codul silvic. Comisiile - Comisia juridică, Comisia pentru mediu, Comisia pentru agricultură - raport. Domnule Cucşa, aţi informat vreo comisie de chestiunea acesta? Că nu e niciunul aici... Domnule Stănescu... Vă rog. Domnul Stănescu, Comisia pentru agricultură.

Alexandru Stănescu Da. Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport asupra Proiectului de Lege pentru completarea art. 36 din Legea nr. 46 din 2008 - Codul silvic. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice şi Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic au fost sesizate, spre dezbatere în fond, cu Proiectul de Lege pentru completarea art. 36 din Legea nr. 46 din 2008 - Codul silvic. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat iniţiativa legislativă, în şedinţa din 26 februarie 2018. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Consiliul Legislativ, prin avizul nr. 926 din 2 noiembrie 2017, a avizat favorabil iniţiativa legislativă, cu observaţii şi propuneri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art. 36 din Legea nr. 46 din 2008, în vederea scoaterii din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren fără compensare, numai prin achitarea taxelor prevăzute de lege, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional, declarate de utilitate publică, de exploatare a zăcămintelor de lignit. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii celor trei comisii, prezenţi la lucrări, au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea Proiectului de Lege pentru completarea art. 36 din Legea nr. 46 din 2008 - Codul silvic, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu sunt dezbateri. Nefiind amendamente, legea merge la votul final.