4 aprilie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind unele măsuri de protecţie a victimelor infracţiunilor (PL-x 49/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 9. Proiectul de Lege privind unele măsuri de protecţie a victimelor infracţiunilor; PL-x 49/2018; caracter organic; procedură de urgenţă. Comisia juridică? Domnul vicepreşedinte Varga. Vă rog, prezentaţi raportul.

Vasile Varga Mulţumesc. Acest proiect, de fapt, este adus la comisie pentru dezbatere în fond în procedură de urgenţă. Senatul a fost prima Cameră sesizată şi a adoptat iniţiativa. Consiliul Legislativ, Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, precum şi Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi au dat un aviz favorabil acestei iniţiative. Proiectul are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri de protecţie a victimelor infracţiunii, prin intervenţii legislative asupra Legii nr. 211/2004, precum şi asupra Legii nr. 192/2006, în vederea transpunerii în legislaţia internă a unor dispoziţii din Directiva 2012/29/UE a Parlamentului European şi a Consiliului, din 25 octombrie 2012, de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea şi protecţia victimelor criminalităţii şi de înlocuire a Deciziei-cadru nr. 2001/220/JAI a Consiliului. În urma examinării acestei iniţiative legislative în procedură de urgenţă şi a expunerii de motive, a avizului Consiliului Legislativ, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea acestui Proiect de Lege privind unele măsuri de protecţie a victimelor infracţiunilor , cu un amendament admis şi redat în anexă.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule vicepreşedinte. Dacă sunt intervenţii din partea colegilor? Nu sunt intervenţii. Avem 11 amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. De la 2 până 11 dacă sunt intervenţii? Nu. Rămâne la votul final; caracter organic. Următorul.