26 martie 2018 – Răspunsuri orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice.

Ben-Oni Ardelean Bună ziua! Continuăm partea a doua a şedinţei noastre de astăzi, 26 martie 2018, consacrată primirii răspunsurilor orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice, urmând apoi prezentarea interpelărilor adresate membrilor Guvernului. Aşadar, pentru început, întreb dacă este în sală domnul Codreanu Constantin, din partea PMP? Vă rog, doamnă secretar de stat Laczikó Enikő Katalin, să daţi răspunsul din partea Secretariatului General al Guvernului. Vă rog să deschideţi microfonul.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, doamnă secretar de stat. Dacă domnul deputat vrea vreo intervenţie? Vă rog, domnule deputat.

Constantin Codreanu Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Bineînţeles, vreau, în primul rând, să mă uit peste răspunsul detaliat pe care mi l-a promis doamna secretar de stat. Şi, în al doilea rând, mi se pare oarecum inoportun să mi se răspundă printr-o trimitere la consultarea unui site. Mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumesc, domnule deputat. Tot din partea domnului Codreanu. Cere un punct de vedere de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, din partea Ministerului Afacerilor Externe. Aşadar, dau cuvântul doamnei secretar de stat Lilla Debelka. Poftiţi, doamnă...

Ben-Oni Ardelean Mulţumim. Domnul deputat? Nu. Tot din partea domnului deputat Codreanu, din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, aceeaşi doamnă secretar de stat. Vă rog să daţi răspunsul. Mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, doamnă secretar de stat. Domnul deputat? Vă rog.

Constantin Codreanu Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Mulţumesc, doamnă secretar de stat pentru răspunsul parţial. Revin totuşi pentru a preciza alte câteva întrebări la care nu am primit răspuns. Mai exact. Denumirea instituţiei de presă pe care am menţionat-o în întreaga interpelare, adică pentru regiunile respective? Care a fost scopul concret pentru care s-a acordat finanţarea nerambursabilă? Şi cuantumul cheltuielilor de funcţionare, distinct faţă de cele de personal? Sper că aceste răspunsuri le voi regăsi în varianta scrisă a răspunsului pe care îl oferiţi. Mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, domnule deputat. Tot pentru domnul deputat Codreanu Constantin, tot din partea Ministerului Românilor de Pretutindeni, vă rog, doamnă secretar de stat.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, doamnă secretar de stat. Dacă domnul deputat are...? Nu are. Din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, tot pentru domnul Codreanu Constantin, la întrebarea legată de expoziţia de la Chişinău. Vă rog, domnul secretar de stat Alexandru Pugna. Vă rog.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, domnule secretar de stat. Vă rog, domnule deputat.

Constantin Codreanu O întrebare complementară celor expuse în întrebarea mea parlamentară. Şi anume: care este perioada pe care a menţionat-o reprezentantul ministerului, perioada următoare, când - dacă ne poate da o perioadă cât de cât aproximativă - va fi publicat acel Ghid de finanţare? Mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, domnule deputat. Întreb dacă este în sală domnul deputat Ovidiu Raeţchi? Nu este în sală. Vă rog, domnule secretar de stat Alexandru Pugna, să-i daţi în scris răspunsul. În scris, pentru că nu este în sală. Domnul Petru Movilă? Nu este în sală. Acelaşi secretar de stat, domnul Alexandru Pugna, vă rog să-i daţi în scris răspunsul, da? Tot domnul Movilă, care nu este în sală, din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, Excelenţa Sa, domnul secretar de stat Petru Andea, în scris, răspunsul. Domnul Ovidiu Raeţchi? Nu este în sală. Tot din partea Ministerului Educaţiei, îi daţi răspunsul în scris. Domnul Petru Movilă nu este în sală. Din partea Ministerului Sănătăţii, vă rog, domnule secretar de stat Dan Dumitrescu, să-i daţi răspunsul în scris. Domnul Petru Movilă nu este în sală. Tot din partea Ministerului Sănătăţii, domnule secretar de stat Dan Dumitrescu, daţi răspunsul în scris. Tot domnul Petru Movilă, care nu este în sală, solicită încă un răspuns din partea Ministerului Sănătăţii. Daţi răspunsul în scris, domnule secretar de stat. Doamna deputat Ioniţă Antoneta este în sală. Aşadar, domnule secretar de stat Dan Dumitrescu, din partea Ministerului Sănătăţii, vă rog să daţi răspunsul întrebării cu nr. 3219A. Vă rog.

Ben-Oni Ardelean Dacă doamna deputat...? Aveţi o intervenţie? Nu aveţi. Vă mulţumesc. Domnul Petru Movilă nu este în sală. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vă rog, în scris. Acelaşi domn Petru Movilă, care nu este în sală, din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, vă rog, domnule secretar de stat Cosmin-Răzvan Butuza, în scris, răspuns. Domnul Codreanu Constantin, care este în sală. Din partea Ministerului Afacerilor Externe, se solicită o amânare pentru acest răspuns. Domnul deputat Nistor Laurenţiu? Nu este în sală. Aşadar, vă rog, în scris, din partea ministerului. Deşi se solicită o amânare. Şi am terminat cu lista pentru întrebări.