19 martie 2018 – Aprobarea modificării ordinii de zi.

Alfred - Robert Simonis Mulţumesc, domnule preşedinte. Am să vă rog să supuneţi votului propunerea ca poziţia 11 de pe ordinea de zi, şi anume Pl-x 448/2017, să fie adusă pe poziţia 8. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Da. Mulţumesc. Vot. 140 de voturi pentru, 47 de voturi împotrivă, 5 abţineri. Poziţia 11 devine poziţia 8. Domnul Năsui.

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui Domnule preşedinte, Văd că vine lume la această tribună, vă solicită anumite lucruri. În sesiunile anterioare aţi promis că nu o să se mai întâmple şedinţe de comisii în acelaşi timp cu plenul, frustrând astfel deputaţii de un drept constituţional pe care îl au, de reprezentare. Colegul nostru, Stelian Ion, v-a prezentat faptul că şi acum, în această secundă, se desfăşoară o şedinţă a Comisiei juridice, în acelaşi timp cu plenul, şi, astfel, colegii noştri care sunt în acele comisii nu pot participa şi într-un loc şi în altul. Şi v-aş ruga, având în vedere că este o decizie a Biroului permanent care are nişte probleme clare de constituţionalitate, să supuneţi votului acum - pentru că plenul este suveran şi plenul poate întoarce o decizie a Biroului permanent - dacă o Comisie juridică se poate desfăşura în secunda aceasta, în acelaşi timp cu plenul Camerei. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Domnule Năsui, nu avem asemenea procedură, ca plenul să modifice programul de comisii stabilit de Biroul permanent. Vă mulţumesc. (Vociferări.) Vă mulţumesc. Plenul e suveran în alte con... nu în acest subiect. Vă rog, mai citiţi. Domnul Predoiu. Procedură, domnul Dobre.

Victor Paul Dobre Mulţumesc, domnule preşedinte. Rugămintea noastră este ca poziţia 7 să treacă prima, după acestea tehnice, după informare, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 76/2017 privind înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică-S.A. ca urmare a reorganizării Regiei Autonome. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Domnule deputat, ţinând cont că până la punctul 7 nu am rapoarte, voi începe cu 7, în momentul în care încheiem cu declaraţiile politice. Domnul Stanciu. Sunteţi al treilea vorbitor de la grup. Dacă îmi spuneţi acelaşi lucru, voi fi nevoit să vă opresc microfonul, cu tot respectul.

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Mulţumesc, domnule preşedinte. Nu s-a zis acelaşi lucru. S-a făcut o solicitare formală, din partea liderului de grup, pentru vot. Eu vreau să vă solicit altceva. Să supuneţi votului ca punctele 2, 3 şi 4 de pe ordinea de zi să fie mutate de la poziţia 8 încolo, ţinând cont că următoarele lucruri sunt priorităţi legislative sau proceduri de urgenţă. Chiar dacă nu au raport de vot, plenul este suveran şi poate să reordoneze această listă. Deci vă rog supuneţi votului ca 2, 3, 4 să fie mutate după poziţia 8, în jos. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. S-a votat deja această chestiune.

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Nu, s-a cerut eliminarea...

Petru Gabriel Vlase Vot. 63 de voturi pentru, 132 de voturi împotrivă, 3 abţineri, un coleg care nu optează. Respins. Domnul Szabó Ödön.

Ödön Szabó Stimate domnule preşedinte, Stimaţi colegi, O propunere. Poziţia 17 - Pl-x 566/2017 - vă rog să supuneţi votului aducerea pe poziţia 9.

Petru Gabriel Vlase Vot. 138 de voturi pentru, 61 de voturi împotrivă, 4 abţineri. Aprobat.

Ödön Szabó Şi...

Petru Gabriel Vlase Mai aveţi?