5 martie 2018 – Primirea de răspunsuri la interpelările adresate membrilor Guvernului.

Florin Iordache În partea a doua avem primirea răspunsurilor la interpelările adresate membrilor Guvernului. Prima interpelare este adresată de domnul deputat Lovin Dumitru, Ministerului Turismului. Doamna secretar de stat Cristina Ionela Tărteaţă a trimis, înţeleg, domnului deputat... L-aţi primit? L-aţi primit, domnule deputat. Vizavi de situaţia domeniului schiabil de la Voineasa. Cea de-a doua interpelare este adresată Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, de către doamna deputat Camelia Gavrilă. Este prezentă doamna secretar de stat Drăghici Aurelia. Vă rog, doamnă deputat. Aţi primit răspunsul?

Camelia Gavrilă Nu l-am primit în scris!

Florin Iordache Nu l-aţi primit în scris. Doamnă secretar de stat, daţi-i doamnei preşedinte Gavrilă răspunsul în scris. Înţeleg de la doamna deputat că nu mai trebuie să-l prezentaţi. Vă mulţumesc. Mergem mai departe. Tot pentru doamna Camelia Gavrilă, Ministerul Comunicaţiilor... Da, doamnă secretar de stat. Doamna Carmen Elian. Aţi transmis doamnei deputat Gavrilă răspunsul dumneavoastră, tot în scris. Din partea Ministerului Dezvoltării, domnul subsecretar de stat Angel Gheorghiu, pentru domnul Lovin. Aţi primit, domnule Lovin? Sunteţi mulţumit?

Dumitru Lovin Da, mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Mai departe. Din partea Ministerului Finanţelor Publice, tot pentru domnul Lovin. Aţi primit răspunsul de la domnul secretar de stat Attila György, da?

Dumitru Lovin Da, mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc şi eu. Din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, este prezent domnul secretar de stat, fostul nostru coleg, domnul Petru Andea. Are răspuns pentru doamna deputat Bîzgan Oana. I-aţi dat răspunsul, da? Nu este în sală doamna deputat. Vă rog, domnule secretar de stat, să-i lăsaţi doamnei deputat şi... Îl avem prezent pe domnul secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii, Dan Dumitrescu, pentru un răspuns pentru domnul Bichineţ Corneliu. Domnule deputat, vreţi să vă prezinte? Vă rog, domnule secretar de stat. Foarte pe scurt, pentru că oricum o să-i daţi şi răspunsul domnului Bichineţ.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnule Bichineţ, dacă vreţi să interveniţi? Aveţi un minut. Oricum, să-i daţi şi răspunsul în scris. Vă rog, domnule Bichineţ.

Corneliu Bichineţ Domnule ministru, Eu cred că aici nu este un formalism. Nu că n-aş avea eu altă treabă decât odată la două săptămâni să trimit întrebări, interpelări, miniştrilor sănătăţii, de la Bănicioiu încoace! Toate răspunsurile mă nemulţumesc! Dar n-are nicio importanţă că mă nemulţumesc pe mine, ci pe cei 50.000 de oameni din jurul Negreştiului, care aveau posibilitatea să se vindece şi să se îndrepte spre spitalul orăşenesc despre care vorbim noi, aici. Domnule secretar de stat, Sunteţi un om corect, aţi venit să-mi prezentaţi răspunsul în scris. Eu nu voi renunţa, pentru că Primăria Negreşti nu are bani pentru finanţarea spitalului, aşa cum a fost dintotdeauna, de 150 de ani. Consiliul Judeţean se opune, nu are nicio dorinţă ca acel spital să prindă viaţă din nou. S-au făcut cheltuieli de câteva milioane de euro, milioane de euro bune, din bani europeni, pentru reabilitarea spitalului şi, prin decizia aceea aberantă din 2010, a fost închis. Mie, ca parlamentar al opoziţiei nu-mi... Aceasta este arma mea - să vin aici şi să încerc să vă conving pe dumneavoastră, cei de la Ministerul Sănătăţii! Nu sunt de acord cu mişcările protestatare, cu adunarea oamenilor în faţa primăriilor, blocări de străzi sau ceva şi mai spectaculos! Nu sunt de acord cu chestiunile acestea. Dar nu determinaţi oamenii din Negreşti să recurgă la astfel de metode. Deci ceea ce mi-aţi prezentat dumneavoastră astăzi, aici, nu mă mulţumeşte absolut deloc! Am trimis un memoriu noului ministru al sănătăţii, semnat de 5.300 de oameni! Câţi trebuie să semneze pentru a se încerca redeschiderea acestui spital? Vă mulţumesc, domnule ministru, că m-aţi lăsat mai mult de...

Florin Iordache Sigur, sigur, era importantă această situaţie, de aceea v-am lăsat mai mult! Şi eu vă mulţumesc. Tot din partea Ministerului Sănătăţii, domnul secretar de stat Dumitrescu are un răspuns pentru doamna Cristina Prună. Vă rog, lăsaţi-i staffului tehnic, să fie distribuit. Pentru celelalte s-a solicitat amânarea, cele care vizau Ministerul Transporturilor. Acestea fiind spuse, declar şedinţa închisă. La revedere! Şedinţa s-a încheiat la ora 18,17.