Nicolae-Liviu Dragnea Bună ziua, stimaţi colegi. Vă rog să luaţi loc. Începem şedinţa de vot final. O să facem un vot de control, pentru verificarea cvorumului. Vă rog să vă pregătiţi cartelele de vot. Să înceapă votul. Întreb liderii de grup, dacă au fost sesizate disfuncţionalităţi? Nu sunt. Suntem în cvorum. Intrăm în ordinea de zi a votului final. Proiecte de hotărâri ale Camerei Deputaţilor. La punctul 1, Proiectul de Hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 125/2016 pentru aprobarea componenţei nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor. Se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Să înceapă votul. Cu 263 de voturi pentru şi un coleg care nu votează, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Punctul 2, Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - Consolidarea identităţii europene prin educaţie şi cultură - Contribuţia Comisiei Europene la reuniunea liderilor din 17 noiembrie de la Göteborg COM(2017) 673. Să înceapă votul. În unanimitate, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Punctul 3, Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu şi Comitetul Economic şi Social European Planul de acţiune al Uniunii Europene 2017-2019 Combaterea diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi COM(2017) 678. Să înceapă votul. Proiectul de hotărâre a fost adoptat, în unanimitate. Punctul 4, Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor Viitorul sectorului agricol şi al agriculturii COM(2017) 713. Să înceapă votul. Proiectul de hotărâre a fost adoptat, în unanimitate. Legi ordinare. Adoptări. Punctul 5, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 72/2017 privind implementarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT". Comisia pentru administraţie publică, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi Comisia pentru apărare propun adoptarea proiectului de lege. Să înceapă votul. Cu 267 de voturi pentru şi un coleg care n-a votat, proiectul de lege a fost adoptat. Explicarea votului, vă rog.
Pavel Popescu Mulţumesc, domnule preşedinte. Partidul Naţional Liberal a votat pentru acest proiect de lege, ca toate partidele de aici, din Parlament. Şi ne exprimăm satisfacţia că într-un timp relativ scurt, acest proiect a fost implementat, s-a început implementarea lui. Acum aşteptăm cu nerăbdare ca toate procedurile şi toate avizele să fie în ordine, astfel încât, în cazul în care ne vom confrunta cu astfel de situaţii de urgenţă, cetăţenii să aibă cu adevărat acces la el. Vă mulţumim.
Nicolae-Liviu Dragnea Vă mulţumesc şi eu. Şi daţi-mi voie să felicit Guvernul Tudose pentru faptul că a adoptat această ordonanţă de urgenţă. Punctul 6, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 74/2017 privind desemnarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă ca unitate de achiziţii centralizată pentru achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Comisia pentru administraţie publică, Comisia pentru apărare şi Comisia pentru sănătate propun adoptarea proiectului de lege. Să înceapă votul. În unanimitate, proiectul de lege a fost adoptat. Legi organice. Adoptări. Punctul 7, Legea pentru completarea Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, reexaminată la cererea Preşedintelui României. Comisia pentru învăţământ şi Comisia pentru muncă propun adoptarea legii cu amendamente. Să înceapă votul. Legea a fost adoptată, în unanimitate. Punctul 8, Proiectul de Lege pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii. Comisia pentru muncă propune adoptarea proiectului de lege. Să înceapă votul. Cu 233 de voturi pentru, 7 voturi contra, 19 abţineri, proiectul de lege a fost adoptat. Punctul 9, Proiectul de Lege privind reglementarea activităţii de telemuncă. Comisia pentru muncă propune adoptarea proiectului de lege. Să înceapă votul. Cu 238 de voturi pentru, 3 voturi contra, 25 de abţineri, proiectul de lege a fost adoptat. Legi organice. Respingeri. Punctul 10, Legea pentru completarea art. 258 din Legea educaţiei naţionale... (Domnul deputat Cristian-Gabriel Seidler solicită explicarea votului.) Domnul Seidler.
Cristian-Gabriel Seidler Mulţumesc, domnule preşedinte. Profit de prezenţa doamnei ministru aici, că votarăm telemunca, să îmi exprim speranţa că nu se va întâmpla şi cu acest proiect de lege ceea ce se întâmplă de obicei cu proiectele de lege care emană de la ministerul pe care îl conduce, şi anume că nu vom avea ordonanţă de urgenţă de modificare, cu eventual o lege de aprobare cu modificări. Şi dacă tot suntem aici, apropo de declaraţiile recente ale dânsei. Nu, nu a putut opta între Pilonul I şi Pilonul II de pensii. A fost repartizată automat la Pilonul II de pensii, dacă nu cumva a făcut alegerea chiar dânsa. Mulţumesc.
Nicolae-Liviu Dragnea Doamna Olguţa Vasilescu, vă rog. Drept la replică, înţeleg.
Lia Olguţa Vasilescu Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi votat acest proiect de lege care este lucrat de Ministerul Muncii şi care va uşura foarte mult situaţia persoanelor care vor să lucreze de acasă, de pe calculator, şi care până acum nu puteau să facă acest lucru. E un proiect de lege pe care nu avem de gând să-l modificăm, având în vedere că este iniţiat de noi. Iar în ceea ce priveşte Pilonul I şi Pilonul II, eu cred că ştiu mai bine decât oricine ce am făcut la data respectivă. Mulţumesc. (Aplauze.)
Nicolae-Liviu Dragnea Vă mulţumesc. Legi organice. Respingeri. Punctul 10, Legea pentru completarea art. 258 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, reexaminată la cererea Preşedintelui României. Comisia pentru învăţământ propune respingerea legii. Să înceapă votul. Cu 268 de voturi pentru respingerea legii şi un coleg care nu votează, legea a fost respinsă.