28 februarie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.74/2017 privind desemnarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă ca unitate de achiziţii centralizată pentru achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului general pentru Situaţii de Urgenţă, pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (PL-x 541/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Următorul. 14. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 74/2017 privind desemnarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă ca unitate de achiziţii; PL-x 541/2017. Guvernul? Vă rog, domnule secretar de stat. Raport comun, Comisia pentru administraţie, Comisia pentru apărare şi Comisia pentru sănătate. Domnul Buicu prezintă raportul.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Domnul preşedinte Buicu, vă rog.

Corneliu-Florin Buicu Vă mulţumesc. Este vorba de un raport comun al celor trei comisii - Comisia pentru administraţie, Comisia pentru apărare şi Comisia pentru sănătate. Proiectul a fost aprobat de Senat, în data de 4 decembrie. Comisia pentru administraţie a adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege. Comisia pentru apărare a adoptat, în unanimitate, proiectul de lege, în data de 6 februarie. Comisia pentru sănătate a dezbătut şi adoptat, în unanimitate, proiectul de lege, în data de 13 februarie. Având în vedere finalizarea dezbaterilor şi votul din cele trei comisii, vă propunem adoptarea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 74/2017, în forma adoptată de Senat. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul Dobre, vă rog, intervenţii, Grupul PNL.

Victor Paul Dobre Mulţumesc, domnule preşedinte. Printr-un act normativ din 2006, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, aşa cum e cunoscut SMURD, a fost trecut şi dezvoltat în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul Ministerului de Interne. A fost o decizie bună, o decizie apreciată de populaţie. Şi, la nivelul fiecărui judeţ, s-a dezvoltat acest sistem, care are mii intervenţii de-a lungul anului. Apreciez - sunt momente în care trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului - decizia domnului Mihai Tudose, ca prim-ministru, ca achiziţiile de ambulanţe să se facă într-un sistem centralizat, coordonat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, atât pentru SMURD, cât şi pentru ambulanţe, astfel încât echipamentele, maşinile, tot ce este în dotare, să fie de acelaşi tip, pentru întreţinere, pentru mentenanţă. Din aceste considerente, PNL-ul va vota acest proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, şi eu, domnule deputat. Nemaifiind intervenţii, rămâne la votul final. Are caracter ordinar.