28 februarie 2018 – Aprobarea suplimentării ordinii de zi.

Florin Iordache Domnule Daniel Suciu, înţeleg că aveţi o altă procedură. E Pl-x 20.

Vasile-Daniel Suciu Exact. E vorba de Pl-x 20. Nu este pe ordinea de zi. Şi vă solicit să suplimentaţi ordinea de zi şi introducerea Pl-x 20/2017. A fost retrimis de săptămâna trecută, în termen o săptămână. A sosit raportul şi vă solicit suplimentarea ordinii de zi şi introducerea pe punctul 8 a Pl-x 20/2017.

Florin Iordache Da. Supun votului propunerea liderului Grupului PSD, ca Pl-x 20 să fie introdus pe... poziţia 8, da. Să înceapă votul. Da. 73 de voturi pentru, 35 de voturi împotrivă. A fost introdus pe ordinea de zi, pe poziţia 8. Dacă mai sunt chestiuni? Da, domnul Drulă, vă rog.

Cătălin Drulă Domnule preşedinte de şedinţă, Stimaţi colegi, Am avea o rugăminte pe care am mai făcut-o, către grupurile parlamentare ale majorităţii. Aceste propuneri de modificare a ordinii de zi să fie în prealabil comunicate tuturor grupurilor parlamentare. Există o cutumă şi vechiul lider de Grup al PSD o respecta. Actualul lider este mai nou în funcţie, poate n-a apucat încă să deprindă toate detaliile muncii parlamentare. Dar având în vedere că ordinea de zi se aprobă în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, prin simetrie şi, aşa cum spuneam, şi prin cutumă, este de bun-simţ ca aceste propuneri să fie discutate cu toţi liderii grupurilor parlamentare, înainte de a fi supuse votului. Printre altele, şi pentru a putea să le dezbatem foarte scurt, evident, şi să avem o poziţie în cadrul grupului parlamentar. În momentul în care anunţă un număr de Pl-x şi avem 4 secunde să decidem poziţia noastră de vot e clar că facem o glumă din parlamentarism. Deci, încă o dată, rugămintea mea este ca aceste propuneri să fie comunicate în prealabil liderilor de grup. Suntem aici, este foarte simplu de făcut această comunicare. Mulţumesc.

Florin Iordache Domnul Suciu. Comitetul liderilor poate discuta... Numai puţin... Comitetul liderilor poate stabili această procedură, dar oricum, este regulamentară solicitarea Grupului PSD, fără îndoială.

Vasile-Daniel Suciu Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Îmi asum "drăgălăşenia" cu care sunt tratat, fiind la început, în calitate de lider de grup. Dar să ştiţi că şi reciproca e valabilă. Sper şi aştept şi eu ca de fiecare dată când colegii din alte grupuri parlamentare vin la acest microfon şi solicită retrimiteri la comisii, scoaterea de pe ordinea de zi, mă aştept ca acelaşi lucru să-l facă, şi să-mi comunice şi mie dacă tot îşi doresc un asemenea tip de colaborare. Sunt deschis colaborării şi o să fac întotdeauna acest lucru, şi cu echilibru, şi cu calm. Vă mulţumesc. (Aplauze.)

Florin Iordache Da. Domnul Dobre şi apoi domnul Szabó Ödön.

Victor Paul Dobre Şi eu cred, stimate coleg, că cutuma Parlamentului este ca în situaţii de acest fel să se facă o consultare. Dumneavoastră sunteţi la început şi e normal să mai greşiţi. Preşedintele de şedinţă, în schimb, e un cadru vechi din Parlament şi putea să ne cheme la o consultare, dacă ne respectăm. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Fără îndoială, ne respectăm, domnule deputat. Consultarea a putut avea... cu o parte dintre lideri. Domnul Szabó Ödön.

Ödön Szabó Stimate domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Nu cred că discutăm că nu ştim despre această lege, întrucât săptămâna trecută plenul a retrimis această iniţiativă legislativă, pentru o săptămână. Tocmai s-a împlinit termenul de o săptămână. Era normal, dacă raportul există, să ajungă din nou, pentru că plenul a dat o săptămână pentru această reanalizare a raportului. Vă mulţumesc. Nu cred că s-a greşit, se poate consulta, dar plenul a dat o săptămână pentru acest raport. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Dacă mai sunt alte intervenţii? Nu mai sunt alte intervenţii.