28 februarie 2018 – Păstrarea unui moment de reculegere în memoria eroilor Horea, Cloşca şi Crişan.

Florin Iordache Bună dimineaţa, stimaţi colegi. Vă rog să luaţi loc, să putem începe şedinţa. Repet, stimaţi colegi, să luaţi loc, să putem începe şedinţa de plen. Mulţumesc. Continuăm lucrările Camerei Deputaţilor şi vă anunţ că din totalul celor 329 de deputaţi şi-au înregistrat prezenţa un număr de 114. Programul de lucru: de la 10,00 până la 11,30 - dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi; 11,30-12,00 - pauză; 12,00 - vot final; şi la încheierea şedinţei de vot final - şedinţa Biroului permanent şi şedinţa Comitetului liderilor. Înainte de a începe, pe procedură, domnul... Numai puţin... pe procedură, domnul Palăr. A, domnul... Grupul PNL, înţeleg că aveţi... Corneliu Olar, înţeleg că aveţi o problemă, dumneavoastră aţi solicitat... o problemă.

Corneliu Olar Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Am avut norocul să mă nasc, să trăiesc, să fiu ales de cinci ori primar în comuna Horea, din Munţii Apuseni. Astăzi, 28 februarie 2018, se împlinesc 233 de ani de când Horea şi Cloşca au fost traşi pe roată, pe "Dealul Furcilor" din Alba Iulia. Permiteţi-mi, şi vă rog, în acelaşi timp, să păstrăm un moment de reculegere pentru eroii Horea, Cloşca şi Crişan, eroi care şi-au dat viaţa pentru noi, pentru popor. (Se păstrează un moment de reculegere.)

Florin Iordache Vă mulţumesc.

Corneliu Olar Vă mulţumesc şi eu. Cu mult respect, în calitatea pe care o am, de deputat al Ţării Moţilor, Corneliu Olar, să le fie ţarina uşoară! Mulţumesc.