26 februarie 2018 – Răspunsuri orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice.

Ben-Oni Ardelean Bună seara! Continuăm partea a doua a şedinţei noastre de astăzi, din 26 februarie 2018, consacrată primirii răspunsurilor orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice, urmând apoi prezentarea interpelărilor adresate membrilor Guvernului. Aşadar, în continuare, din partea Ministerului Transporturilor... Dacă este domnul Bichineţ Corneliu în sală? Da, este. Aşadar, o invit pe doamna secretar de stat Maria Magdalena Grigore. Vă rog.

Ben-Oni Ardelean Mulţumesc, doamnă secretar de stat. Bănuiesc că domnul deputat are o intervenţie.

Corneliu Bichineţ În primul rând, vreau să vă spun că apreciez faptul că aţi venit, doamnă secretar de stat, şi că aţi prezentat un răspuns, sub aspect teoretic, cât se poate de cuprinzător. Sub aspect practic, nu sunt mulţumit, întrucât, dacă nu veţi identifica alte surse decât cele de la bugetul de stat, înseamnă că şi în 2018, şi în următorii 4-5 ani, drumul dinspre Piatra Neamţ, Roman, Negreşti, spre Vaslui, nu va suporta decât reparaţii uşoare. Nu mă declar mulţumit şi sper, primind materialul scris, să vă pot face şi eu câteva propuneri cât se poate de concrete, pentru că zona aceasta, Negreşti, este parcă blestemată de Dumnezeu. Pe lângă faptul că nu are spital, au fost închise liceele - în schimb, s-au deschis foarte multe cimitire -, nu are nici drumuri. Nu mă aştept ca de la ministrul dumneavoastră să primesc vreun răspuns... Dacă sunteţi atentă, îmi faceţi un mare serviciu... Domnule Băişanu... Tocmai îi spuneam doamnei că ministrul Domniei Sale, până învaţă despre ce este vorba la minister, o să fie trimis în altă muncă, dar sper ca dumneavoastră să dăinuiţi mai mult acolo şi să putem colabora. Vă mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumesc, domnule deputat. Dacă doamna secretar de stat mai doreşte să intervină? Nu.

Ben-Oni Ardelean Nu ştiu! Ce vreţi dumneavoastră! Vă dau cuvântul, că aveţi dreptul, prin statut, da? Dacă domnul deputat Dan Vîlceanu este în sală? Nu este. Aşadar, domnule secretar de stat Petru Andea, vă rog să depuneţi în scris. Mulţumim pentru aceasta. Dacă domnul Nechifor Cătălin este în sală? Da, este. Aşadar, din partea Ministerului Apelor şi Pădurilor, îl rog pe domnul secretar de stat Istrate Şteţco, dacă este aici? Da. Vă rog, poftiţi, doamnă secretar de stat.

Ben-Oni Ardelean Mulţumesc. Dacă domnul deputat doreşte să intervină? Mulţumesc.

Cătălin-Ioan Nechifor Domnule preşedinte, Cu acceptul Domniei Voastre, aş vrea să vă rog să intervin, dacă domnul Şteţco va reveni, ulterior, în după-amiaza acestei zile, pentru a putea avea şi un dialog. Este o chestiune care durează de 16 ani în Suceava şi cred că măcar atât poate să demonstreze şi ministerul, un pic de disponibilitate. Mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumesc. Dacă doamna secretar de stat mai doreşte să intervină? A, domnul Şteţco! Doriţi să interveniţi? (Se adresează domnului deputat Cătălin-Ioan Nechifor.) Domnule secretar de stat, lăsaţi-l pe... Sau mergeţi şi discutaţi...

Cătălin-Ioan Nechifor Vă mulţumesc. Profit de prezenţa dumneavoastră şi vreau să vă rog să încercaţi să urgentaţi această chestiune. De 16 ani se aşteaptă acel transfer, acel drept de a putea interveni cu lucrări de infrastructură pentru Vatra Dornei, un oraş care şi acum, în această perioadă, suferă foarte mult din cauza frigului, şi cred că ministerul trebuie să fie un pic mai atent, atât cu Romsilva, cât şi cu situaţia juridică pentru acele terenuri. Vă doresc mult succes!

Ben-Oni Ardelean Mulţumesc tare mult. Dacă domnul Nistor Laurenţiu este în sală? Nu este. Aşadar, din partea Ministerului Fondurilor Europene, vă rog, depuneţi în scris. Se solicită amânarea pentru această întrebare, da?