26 februarie 2018 – Omagierea filmului "Nu mă atinge-mă", câştigător al marelui premiu "Ursul de aur" la Berlin şi un apel pentru o mai bună finanţare a filmelor româneşti.

Iulian Bulai Mulţumesc, domnule preşedinte. Dragi colege şi colegi parlamentari, Sâmbătă, la Festivalul de Film de la Berlin, filmul românesc "Nu mă atinge-mă" a câştigat marele premiu "Ursul de Aur". Ţin să o felicit, de la tribuna Parlamentului, pe regizoarea Adina Pintilie. Merită din plin acest premiu! Din păcate, noi, politicienii, nu avem niciun merit în această direcţie. Dar fac un apel aici, în faţa dumneavoastră, pentru a lucra împreună pentru schimbări sistematice la Legea cinematografiei, şi anume, schimbări care prevăd evaluarea scenariilor, a finanţării lor şi apoi difuzarea filmelor. Dragi colege, Dragi colegi, Pentru a fi un film bun, filmul nu trebuie să fie nici folositor, nici frumos, nici bun în înţelesul kantian al cuvântului. Un film bun este un film bun, pentru că se autovalidează, iar acest lucru s-a întâmplat la Berlin. Aşadar, onorabili domni şi doamne de la PSD, de la PNL, de la ALDE, de la UDMR, de la PMP şi de la minorităţi, haideţi... Voci din sală : Şi de la USR!

Iulian Bulai Bineînţeles şi USR! Haideţi să lucrăm împreună, pentru ca cele mai bune filme din România să primească finanţare, iar cel mai important element al diplomaţiei culturale româneşti să primească ceea ce merită! Vă mulţumesc şi abia aştept să lucrăm împreună în această direcţie! Vă mulţumesc, domnule preşedinte. (Aplauze.)

Florin Iordache Da, vă mulţumesc. Dacă pe procedură mai sunt şi alte intervenţii? Nu mai sunt alte intervenţii.