13 februarie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea art.25 din Legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari (PL-x 50/2017). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 21. Proiectul de Lege pentru completarea art. 25 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari; este PL-x 50/2017; lege organică. Din partea comisiilor sesizate în fond, domnul preşedinte Roman. Vă rog, prezentarea raportului.

Florin-Claudiu Roman Vă mulţumesc, doamnă preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului au fost sesizate spre dezbatere în fond cu proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Guvernul a transmis un punct de vedere prin care nu susţine iniţiativa legislativă. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege, în 22 decembrie 2017, ca urmare a depăşirii termenului de adoptare. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art. 25 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, propunându-se ca hotărârea adunărilor generale cu privire la stabilirea fondului de investiţii pentru înlocuirea/reabilitarea coloanelor de apă caldă sau rece, a celor de gaze sau de căldură pentru ţevile care traversează apartamentele să se adopte cu votul majorităţii membrilor asociaţiei de proprietari. Membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi membrii Comisiei pentru administraţie publică au examinat proiectul de lege în şedinţe separate. Membrii Comisiei pentru administraţie publică au dezbătut iniţiativa în 21 februarie 2017. Membrii Comisiei juridice s-au întrunit în 28 martie 2017 şi au dezbătut proiectul. În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, respingerea Proiectului de Lege pentru completarea art. 25... În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. La dezbateri generale? Nu avem. Iniţiativa merge la votul final.