6 februarie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea art.2 lit.f) din Legea nr.294/2007 privind derularea în România a proiectelor finanţate prin Programul NATO de Investiţii în Securitate (PL-x 475/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 25. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 2 lit. f) din Legea nr. 294/2007 privind derularea în România a proiectelor finanţate prin Programul NATO de Investiţii în Securitate; PL-x 475/2017. Guvernul? Vă rog, domnule secretar de stat.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule secretar de stat. Comisia pentru apărare? Vă rog să prezentaţi raportul fără amendamente.

Bogdan-Ionel Rodeanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 lit. (f) din Legea nr. 294/2007, în sensul asigurării condiţiilor necesare îndeplinirii obligaţiilor României, în calitate de stat membru NATO, referitoare la fundamentarea, implementarea, operarea şi mentenanţa facilităţilor operaţionale dezvoltate prin NATO Security Investment Programme, pe toată durata de existenţă a acestora şi în România. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, cu acordul individual al membrilor acestuia, a avizat proiectul de lege, conform Hotărârii nr. 105 din 14.09.2017. Consiliul Legislativ a avizat, de asemenea, favorabil acest proiect de lege. Totodată, proiectul a fost adoptat de Senat, în şedinţa din 14 noiembrie 2017. Este un proiect care face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor - Cameră decizională. În conformitate cu prevederile art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, la dezbaterea proiectului de lege a participat reprezentantul Guvernului, respectiv domnul Nicolae Nasta, secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale. În urma dezbaterii, membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea acestui proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul Dobre, la dezbateri generale, Grupul PNL.

Victor Paul Dobre Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Partidul Naţional Liberal are un angajament ferm, de a sprijini măsurile care vizează domeniul apărării, precum şi tot ce ţine de respectarea obligaţiilor ce ne revin prin statutul de ţară membră a NATO, aşa cum ne-am angajat la momentul ratificării Acordului de aderare. Consider că prezentul act normativ este necesar, deoarece ţara noastră trebuie să-şi armonizeze legislaţia cu cerinţele partenerilor noştri euroatlantici, în ceea ce priveşte procedurile de gestionare şi utilizare a obiectivelor, facilităţilor militare realizate în România prin Programul NATO de Investiţii în Securitate. Din aceste considerente, Grupul PNL va vota acest proiect de lege. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule deputat. Mai sunt intervenţii? Nu mai sunt intervenţii. Rămâne la votul final, neavând amendamente. Următorul.