6 februarie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională (PL-x 474/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 24. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională. Guvernul? Doamna secretar de stat Mariana Moţ, Ministerul Justiţiei.

Florin Iordache Vă mulţumesc...

Florin Iordache ... doamnă secretar de stat. Comisia pentru apărare, raportul. Domnul vicepreşedinte.

Bogdan-Ionel Rodeanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994. În completare cu cele spuse anterior de doamna secretar de stat, precizăm că reglementările vizate de acest proiect de lege vizează totodată propunerea ca instituţiile publice din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională să poată înfiinţa popote, bucătării de unitate şi în sediile în care îşi desfăşoară activitatea, nu numai în unităţile subordonate şi în garnizoane; precum şi eliminarea din textul acestor acte normative a sintagmei "persoane contraveniente". Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a avizat favorabil, Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a hotărât, cu unanimitate de voturi, întocmirea unui raport de adoptare a acestui proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule deputat. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Rămâne la votul final.