6 februarie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Teiuş, judeţul Alba (PL-x 374/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 21. Proiectul de Lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Teiuş, judeţul Alba; PL-x 374/2017. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Din partea Comisiei pentru administraţie sau a Comisiei pentru transporturi? Comisia pentru administraţie, domnul Roman. Vă rog.

Florin-Claudiu Roman Vă mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură au fost sesizate asupra acestui proiect de lege. La întocmirea prezentului raport, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură au avut în vedere avizul negativ al Consiliului Legislativ. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local al oraşului Teiuş, în vederea realizării unor investiţii de utilitate publică. Potrivit prevederilor art. 61 şi 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, examinarea proiectului de lege a avut loc în şedinţe separate. Comisia pentru transporturi şi infrastructură şi-a desfăşurat lucrările în data de 28 noiembrie; Comisia pentru administraţie publică, în 5 decembrie; iar în urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, membrii comisiilor au hotărât, cu majoritate de voturi şi o abţinere, adoptarea proiectului de lege amintit. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul face parte din categoria legilor organice.

Florin Iordache Mulţumesc. Dezbateri generale. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Da, vă rog.

Florin-Claudiu Roman Stimaţi colegi, Un proiect important pentru cetăţenii oraşului Teiuş. E vorba de o zonă din apropierea staţiei C.F.R. Aşa cum se întâmplă în majoritatea oraşelor din România, unde lângă punctele mari de cale ferată au existat şi locuinţe de serviciu şi, practic, s-au ridicat acele blocuri în care locuiau ceferiştii. Această lege a fost dezbătută în legislatura trecută, a trecut, ca lege organică, de Senat, ordinară, de Camera Deputaţilor, a fost trimisă la reexaminare, tocmai pentru că a existat această problemă. Şi rugămintea este să citească acest proiect de lege şi colegul de la Alba, singurul, de altfel, din majoritatea guvernamentală, ca să înţeleagă exact că nu Iohannis este de vină, ci că circuitul ales a fost unul greşit. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul deputat Dîrzu este coiniţiator al acestui proiect de lege. Mulţumesc. Rămâne la votul final.