6 februarie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind cooperarea autorităţilor publice române cu Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol) (PL-x 473/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Continuăm la poziţia 16. 16. Proiectul de Lege privind cooperarea autorităţilor publice române cu Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol); PL-x 473/2017. Guvernul? Vă rog, domnule secretar de stat. Raport comun, Comisia juridică şi Comisia pentru apărare.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Domnul Dunava, raport comun Comisia juridică şi Comisia pentru apărare. Vă rog.

Costel Neculai Dunava Mulţumesc, domnule preşedinte. Senatul a adoptat iniţiativa legislativă. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au examinat proiectul de lege, în şedinţa din ziua de 5 decembrie 2017. Membrii Comisiei de disciplină şi imunităţi au dezbătut iniţiativa legislativă, în şedinţa din ziua de 18 decembrie 2017. Membrii celor două comisii au hotărât să propună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, un raport comun de adoptare a Proiectului de Lege privind cooperarea autorităţilor publice române cu Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii Europol, în forma adoptată de Senat. Proiectul de lege se încadrează în categoria legilor organice. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Da. Vă rog, domnule Dobre, Grupul PNL.

Victor Paul Dobre După cum vă este cunoscut, structurile româneşti de poliţie au colaborat tot timpul în cadrul Europol, o activitate benefică, o activitate intensă şi o activitate apreciată. Prin modificarea Regulamentului, normal că România este şi ea datoare să-şi corecteze legea. Grupul PNL va vota acest proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Alte intervenţii? Nemaifiind alte intervenţii, rămâne la votul final. Următoarea.