6 februarie 2018 – Informare privind numirea domnului Vlad Bontea în funcţia de vicelider al Grupului parlamentar al PSD.

Florin Iordache Bună dimineaţa, stimaţi colegi. Vă rog să luaţi loc, să continuăm şedinţa noastră. Vă anunţ că din totalul celor 327 de deputaţi, până în acest moment şi-a înregistrat prezenţa un număr de 103. Ordinea de zi şi programul au fost distribuite. Dezbateri - până la ora 11,00, dacă nu mi se solicită de un lider modificarea programului, apoi şedinţa Biroului permanent. La ora 12,00 - vot final, iar la ora 13,00 - şedinţa comună a Birourilor permanente reunite. Grupul PNL, vă rog. O intervenţie pe procedură. Vă rog, domnule deputat.

Pavel Popescu Bună dimineaţa! Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, În ultimele zile am avut tangenţe şi discuţii cu câteva sute de IT-işti şi, prin această intervenţie v-aş solicita, din suflet, în numele celor 8.600 de companii din România de IT şi în numele miilor de IT-işti din România care conduc o industrie de 6% din PIB, să le solicitaţi colegilor dumneavoastră, în speţă colegei dumneavoastră Lia Olguţa Vasilescu, să treacă acea ordonanţă de urgenţă, prin care va reface modul de taxare a salariilor celor din sectorul IT. Este o chestiune extrem de importantă. În aceste zile, aceste companii pierd foarte, foarte mulţi bani şi industria IT pierde foarte, foarte mulţi bani. În condiţiile acestea, nu veţi putea niciodată ajunge la 10% din PIB, cu singurul motor al acestor zile, pentru că industrie nu mai avem... Voci din sală : Declaraţie politică!

Pavel Popescu Nu, nu e nicio declaraţie politică! Domnule preşedinte, aveţi un pictor acolo, la Palatul Victoria, care a cam luat-o razna şi ştiţi la cine mă refer!

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule deputat. Grupul PSD.

Alfred - Robert Simonis Domnule preşedinte, Vreau să anunţ o modificare în cadrul Grupului PSD, şi anume, domnul Vlad Bontea va ocupa funcţia de vicelider al grupului.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Alte intervenţii dacă sunt? Nu mai sunt intervenţii de procedură.