20 decembrie 2017 – Dezbateri asupra Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri (PL-x 393/2017). ( retrimis comisiei )

Petru Gabriel Vlase (Domnul deputat Ioan Munteanu solicită să ia cuvântul pe procedură.) 45. Procedură?

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Vă rog să fiţi de acord să supuneţi votului retrimiterea acestui proiect de lege, de la poziţia 45, la comisie, pentru două săptămâni. Sunt câteva lucruri care nu au fost bine clarificate. Este vorba de activitatea sezonieră. Iniţiatorii au cerut ca numărul de zile în care se poate lucra să crească de la 90 la 180. Din păcate, s-au amestecat fel de fel de activităţi din diferite domenii. Gândirea era doar pentru activităţile agricole. Vorbim de pomicultură, de viticultură, de zootehnie, de legumicultură etc., şi nu vreau să dezvolt, inclusiv silvicultură şi de turism. Şi vrem să se întoarcă, să se clarifice, pentru că este păcat. Nu trebuie să uităm că, de regulă, zilierii, majoritatea dintre ei, sunt persoane necalificate. Şi este bine să-i strângem din faţa birtului şi să-i trimitem să lucreze.

Petru Gabriel Vlase Domnule deputat, nu trebuie să mă rugaţi. Sunt obligat să supun la vot. Votaţi! 140 de voturi pentru, o abţinere, un coleg care nu optează. Retrimis comisiei, două săptămâni... sau cât? Două săptămâni. Suspendăm şedinţa. Mai avem şi mâine. Vot final la 12,30.