20 decembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru ratificarea Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) între Canada, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de altă parte, semnat la Bruxelles la 30 octombrie 2016 (PL-x 444/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 34. Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) între Canada, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de altă parte, semnat la Bruxelles la 30 octombrie 2016. Domnul Iancu.

Iulian Iancu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, De asemenea, şi acest proiect a fost în dezbatere pe fond în cadrul comisiei, având aviz al Consiliului Legislativ, proiect care încearcă să reglementeze şi să stabilească noi oportunităţi comerciale şi de investiţii între Uniunea Europeană şi Canada. În principal sunt în discuţie şi se reglementează accesul pe piaţă al bunurilor şi serviciilor, precum şi scăderea tarifelor vamale şi eliminarea obstacolelor în calea comerţului între Uniunea Europeană şi Canada. În urma dezbaterilor, membrii comisiei propun plenului, în unanimitate, adoptarea proiectului de lege.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Domnul Bumb.

Sorin-Ioan Bumb Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Partidul Naţional Liberal va vota pentru ratificarea acestui acord comercial, din două motive: se vor intensifica relaţiile comerciale între statele membre ale Uniunii Europene şi Canada, pe de o parte, iar pe de altă parte, trebuie să mulţumim Preşedinţiei şi Ministerului de Externe că au reuşit, de la 1 octombrie 2017, să elimine vizele pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Canada. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Alte intervenţii? Nu sunt. Vot final.