19 decembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea Anexei nr.1 la Legea pomiculturii nr.348/2003 (PL-x 373/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 9. Proiectul de Lege pentru completarea Anexei nr.1 la Legea pomiculturii nr. 348/2003. Comisia?

Alexandru Stănescu Raport asupra Proiectului de Lege pentru completarea Anexei nr. 1 la Legea pomiculturii nr. 348/2003. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru agricultură a fost sesizată spre dezbatere, în fond, cu Proiectul de Lege pentru completarea Anexei nr. 1 la Legea pomiculturii nr. 348/2003, transmis cu Adresa nr. PL-x 373 din 23 octombrie 2017. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Anexei nr. 1 la Legea pomiculturii nr. 348/2003. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de membrii comisiei, s-a hotărât, în unanimitate de voturi, să se supună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de Lege pentru completarea Anexei nr. 1 la Legea pomiculturii nr. 348/2003, în forma prezentată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Domnul Oros. Dacă nu, domnul Oros, domnul Giugea.

Nicolae Giugea Domnule preşedinte, Domnilor colegi, Întotdeauna fructul din pomul vecinului a fost mai gustos. Probabil aşa am ajuns a include pe anexa la Legea pomiculturii şi fructele goji. Eu le doresc succes celor care investesc în această cultură. Vreau să vă reamintesc faptul că am avut nişte acţiuni de acest fel, de mare succes la nivel naţional. Vă reamintesc treaba cu creşterea melcilor, nu mai pomeneşte nimeni de ea, în momentul de faţă, că s-au adus specii mediteraneene de melci. Când au dat de -25 de grade la noi, le-au sărit şi termopanele la caroserie. Dar, iarăşi, se anunţă ca un proiect de mare succes şi acesta cu goji. Nu vreau să blocăm şi să închidem vreo nişă, pe care s-ar putea să creăm o activitate pentru unii pomicultori. Dar vreau să vă spun că tot aşa s-a insistat foarte mult cu cătina albă. Or, în momentul de faţă, vreau să vă aduc la cunoştinţă faptul că România produce mai multă cătină albă decât absoarbe întreaga piaţă europeană. Mult succes! Vom susţine acest proiect. V-am spus, încă o dată, nu vreau să blocăm pe nimeni în activitate. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Domnul Simionca.

Ionuţ Simionca Se mai spune că sunt şi "fructele minune", sunt nişte fructe sănătoase. Noi, Partidul Mişcarea Populară, o să susţinem. Cred că ar trebui să susţinem şi să fim deschişi la orice putem să promovăm nou. Nu ştiu dacă aceste fructe se pretează în toată ţara. Cred că numai în zona de sud sau în Banat se pretează pentru creştere, dar noi vom susţine acest proiect legislativ.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Alte intervenţii dacă mai sunt? Nu. Nefiind amendamente, legea merge la votul final.