Petru Gabriel Vlase 7. Proiectul de Lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Odobeşti, judeţul Vrancea, în domeniul public al statului şi administrarea Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, judeţul Ilfov. Nu vreau să vă deranjez... Comisia juridică? Domnul Dunava.
Costel Neculai Dunava Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au fost sesizate spre dezbatere în fond cu proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a adoptat proiectul de lege. În urma dezbaterilor, membrii celor două Comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege, cu amendamentele admise redate în anexa care face parte din prezentul raport. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice. Mulţumesc.
Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Domnul Giugea.
Nicolae Giugea Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Strămoşii noştri, dacii, când plecau la luptă cu pieptul dezvelit, să ştiţi că beau Fetească Neagră, iar Drăgăşaniul şi Odobeştiul sunt podgorii dacice. Nu cred că trebuie să facem o demonstraţie prea largă a continuităţii românilor pe acest teritoriu. Numai dacă am face, am urmări numele unor soiuri de viţă de vie - de exemplu, Braghina - se presupune că printr-o derivaţie fonetică ar fi de fapt numele unei fiice de-a lui Burebista, Bagrina. Ce legătură are cu Odobeştiul, podgorie dacică... cedăm 19 ari...?! Partidul Naţional Liberal va susţine acest proiect de lege cu o singură condiţie sufletească, o cerinţă sufletească, aceea ca Institutul Naţional de Fizica Pământului să nu înregistreze altceva decât murmurul strămoşilor şi nimic altceva în următoarele sute de ani. Mulţumim.
Petru Gabriel Vlase Domnul Bichineţ.
Corneliu Bichineţ Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Aţi văzut cât de frumos a prezentat colegul nostru liberal, modul cum susţine Domnia Sa şi partidul din care face parte, acest proiect de lege. Eu nu ştiu dacă o să mă ridic la înălţimea verbului Domniei Sale, dar voi încerca. Şi Partidul Mişcarea Populară susţine. Nu vreau să vorbesc de funie în casa spânzuratului, să vorbim acum despre cutremure, despre importanţa Institutului de Cercetare a Fizicii Pământului. Însă este bine că se fac centre de acest gen în mai multe locuri din ţară, şi mai ales în Vrancea, unde, aţi văzut, este practic epicentrul unor astfel de manifestări. De asemenea, am fost foarte atent... acum este un fel de linişte. Dar dumneavoastră să nu fiţi indus în eroare, pentru că acum, când vom trece la buget, peste două ore, liniştea aceasta va fi spulberată şi o să simţiţi unda unui cutremur nu dinspre Vrancea, ci de aici, din anumite extreme. Aţi văzut, colegul nostru - nu-i dau numele, ca să nu-i dau posibilitatea să mai vină o dată la microfon - a făcut o invitaţie la normalitate. Dar vreau să vă spun ce este normalitatea, atunci când tu faci orice pentru a o spulbera? Cine s-a legat cu funia de clanţa uşii a lui Dragnea? Cine a venit cu cortul în Parlamentul României? Cine şi-a lipit scotch la gură, după ce a venit cu o traistă cu pampersi, apă, lighene, orez, zahăr... aici... am venit eu? A făcut PMP chestii de acest gen, exterioare? Nu. Profitând de faptul că domnul Ludovic Orban nu este la serviciu acum, ci are alte probleme, colegul nostru încearcă să se impună. Nu aşa te impui într-un Parlament, stimate domnule ziarist! Faţă de acţiunile pe care le-aţi generat aici, producând turbulenţe, eu vă spun că mergeţi pe o direcţie greşită. Faţă de dumneavoastră, doamna deputat Chichirău este parfum! (Aplauze.) Mulţumesc, domnule preşedinte.
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. (Gălăgie.) (Domnul deputat Florin-Claudiu Roman solicită să ia cuvântul.)
Florin-Claudiu Roman Domnule preşedinte, Înţeleg că Regulamentul nu funcţionează atunci când bufonul de la PMP, de la care nu mai înţeleg dacă este la PSD, sau la ALDE, vine să dea lecţii. Nu l-am auzit niciodată pe colegul nostru, care se declară ca fiind reprezentant al opoziţiei, să spună ceva la microfon, decât să critice opoziţia. Dacă vreţi, vă reamintesc, stimate coleg, când eraţi vicepreşedinte de consiliu judeţean, o întâmplare frumoasă, când, în drum spre Strasbourg, într-o limuzină frumoasă a Consiliului judeţean, până în lungul drum al Franţei, aţi păpat, împreună cu un al coleg, foarte, foarte mult peşte, îmbâcsind, în mod lamentabil, un bun al Consiliului judeţean. Să vă fie ruşine! (Vociferări.)
Petru Gabriel Vlase Domnule deputat... Aveţi dreptate, domnule Bichineţ... Vă rog. Domnul Anton, ALDE, dezbateri generale la lege.
Anton Anton Domnule preşedinte, Dragi colegi, Îmi pare tare rău că am uitat despre ce vorbim. Vorbim despre cutremur, vorbim despre supravegherea teritoriului României, relativ la cutremur, iar aceasta înseamnă extinderea centrelor de monitorizare, o extindere pe care Institutul de Fizica Pământului o face de mulţi ani de zile şi cu mare profesionalism. Îmi pare tare rău să vă reamintesc, dar România este un stat supus acestor acţiuni naturale, spre deosebire de alte state din Europa. Şi de aceea România trebuia să facă treaba aceasta pe banii noştri. Nu luăm nu ştiu ce teritoriu din viile din zona respectivă, dimpotrivă ne ocupăm de un lucru care este bun al nostru, al tuturor. Şi vreau să vă mai spun ceva. Din nefericire, cutremurele nu pot fi prevenite. Nu ştim când vin. Şi atunci studiul acestor cutremure este important. ALDE va vota pentru şi sper ca şi dumneavoastră să votaţi pentru. Mulţumesc frumos!
Petru Gabriel Vlase Vă rog, dacă mai sunt intervenţii? La articole dacă sunt? Nu.