13 decembrie 2017 – Dezbateri asupra Proiectului de Hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor (BPI 706/06.12.2017; PH CD 104/2017). ( retrimis comisiei )

Petru Gabriel Vlase Punctul 2. Proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor; PHCD 104/2017. Vă rog, comisia.

Eugen Nicolicea După cum ştiţi, acest raport a mai fost pe ordinea de zi şi a fost retrimis la comisie, astfel că vă înaintăm şi vă supunem atenţiei raportul suplimentar, care adaugă la raportul iniţial. Deci cu privire la PHCD 104/2017 solicităm retrimiterea la comisie, ţinând cont că ...

Petru Gabriel Vlase La PHCD 104 suntem, domnule preşedinte! Solicitaţi retrimiterea?

Eugen Nicolicea Retrimiterea la comisie...

Petru Gabriel Vlase Termen?

Eugen Nicolicea Două săptămâni.

Petru Gabriel Vlase Retrimitere la comisie două săptămâni. Vot, vă rog. (Vociferări.) Am auzit, nu mai... Am o propunere de la preşedintele comisiei, trebuie să o supun votului! 146 de voturi pentru, 72 de voturi împotrivă, o abţinere. Proiectul de lege a fost retrimis la comisie două săptămâni. Domnul Andronache, procedură.

Gabriel Andronache Domnule preşedinte, Preşedintele comisiei nu are dreptul regulamentar să facă o astfel de propunere, un lider de grup sau în numele comisiei. Comisia nu a stabilit - am fost prezent acolo în înlocuire - comisia nu a stabilit o asemenea procedură. Nu s-a votat cererea de retrimitere, astfel încât ceea ce aţi supus dumneavoastră la vot este neregulamentar. Ca atare, dacă un lider de grup vine să ceară retrimiterea...

Petru Gabriel Vlase Am înţeles! Aveţi dreptate!

Gabriel Andronache Dar, staţi puţin! Tot pe chestiunea aceasta! Dacă supuneţi la vot retrimiterea, trebuie retrimis şi Proiectul de Hotărâre al Camerei Deputaţilor nr. 70, pentru că, vă repet, conţin chestiuni similare. Ca atare, nu puteţi retrimite la comisie un singur raport şi pe celălalt să-l menţineţi pe ordinea de zi...

Petru Gabriel Vlase Când ajung la el, aveţi dreptul să cereţi orice chestiune...

Gabriel Andronache ... pentru că încălcaţi Regulamentul, art. 68 şi art. 70. Vi le-am citat înainte de chestiunea aceasta!

Petru Gabriel Vlase Domnule deputat, eu sunt un moderator aici!

Gabriel Andronache Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Când ajung la pct. 3, aveţi dreptul să vă exprimaţi opinia. Aveţi dreptate cu propunerea. N-am fost eu atent! Vă rog, domnule Munteanu.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Cer eu retrimiterea acestui Proiect de Hotărâre nr. 104/2017 la comisie.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Vă rog, vot. 149 de voturi pentru, 79 de voturi împotrivă, o abţinere. Retrimis la comisie.