11 decembrie 2017 – Dezbateri asupra Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000 (PL-x 274/2017). ( retrimis comisiei )

Petru Gabriel Vlase 10. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000; în procedură de urgenţă Vă rog, Comisia pentru învăţământ? Procedură. Vă rog.

Ioan Munteanu Stimaţi colegi, Vă solicit retrimiterea, pentru două săptămâni, comisiei, a acestui proiect de lege, deoarece sunt două amendamente care nu se corelează cu legislaţia în vigoare. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Vă rog... Aveam o propunere... să o supun votului întâi...

Raluca Turcan Aş vrea să vă atrag atenţia asupra acestui proiect de lege, pentru a şti toată lumea ce se solicită a fi retrimis comisiei. Această lege prevede aprobarea Ordonanţei de urgenţă privind Legea sportului, şi în această lege există două amendamente care grevează bugetele autorităţilor publice locale, care, pe ordonanţa de urgenţă, sunt ţinute într-un plafon de maximum 5 %, posibilitate de a finanţa activităţi sportive. În comisia de specialitate, aceste restricţii faţă de autorităţile locale au fost eliminate, şi cei mai mulţi dintre reprezentanţii autorităţilor publice locale precum şi dintre beneficiari au fost foarte de acord, tocmai pentru a stimula sportul, să susţină votarea acestei legi, cu renunţarea la plafoane. Or, din nefericire, ne apropiem de Legea bugetului pe anul 2018 cu paşi foarte repezi, şi, întorcând această lege la comisie, riscăm, practic, pe de o parte, ca autorităţile locale să fie în imposibilitatea de a acoperi nişte cheltuieli pe care şi le-ar fi dorit a fi făcute pentru a finanţa activităţi sportive, iar, pe de altă parte, în bugetul pe anul 2018 să nu fie incluse aceste cheltuieli pe care autorităţile sunt dispuse să le facă pentru activităţi sportive. Vă solicit, aşadar, să nu fiţi de acord cu retrimiterea la comisie, să votaţi pentru un raport favorabil, aşa cum a rezultat el din comisia de specialitate, şi să fim în acord cu ceea ce tot declarăm constant, şi anume că dorim încurajarea şi finanţarea mai bună a sportului. Cum vreţi să facem sport de masă de calitate dacă este nefinanţat? Este un apel pentru toţi tinerii care îşi doresc...

Petru Gabriel Vlase Am înţeles, doamnă deputat. Mulţumim.

Raluca Turcan ... şi în şcoală să facă sport...

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc.

Raluca Turcan ... şi autorităţile publice care finanţează, şi cluburi, şi asociaţii sportive, tocmai pentru a avea o viaţă sănătoasă şi performanţă sportivă mai bună. Deci PNL votează împotriva retrimiterii la comisie şi pentru un vot pe varianta care a rezultat din comisie.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Propunerea liderului Grupului PSD, retrimitere la comisie, două săptămâni, vă rog să votaţi. 149 de voturi pentru, 61 de voturi împotrivă, 6 abţineri, un coleg care nu optează. Retrimis comisiei - două săptămâni.