6 decembrie 2017 – Aprobarea prelungirii programului de lucru.

Petru Gabriel Vlase Doamna Turcan? Procedură?

Raluca Turcan Uitasem Regulamentul aici. (Se referă la forma tipărită a Regulamentului Camerei Deputaţilor.) Voiam să vă spun că în momentul de faţă suntem în următoarea situaţie: a existat o propunere a liderului PSD de sistare a lucrărilor şedinţei de astăzi, la ora 13,10. Este ora 13,13. Cu alte cuvinte, şedinţa de astăzi este considerată încheiată.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Propunerea liderului PSD a fost de prelungire a programului de dezbateri, la... ce v-aţi înţeles la Comitetul liderilor. Vă rog, domnule Drulă.

Cătălin Drulă Domnule preşedinte de şedinţă, Nu există program de dezbateri, program de... pauză de prânz, e program de lucru, e hotărât. Era până la 12,00, s-a amânat 70 de minute, că a propus domnul Munteanu (Vociferări.) ... domnul lider, domnul deputat Munteanu a propus şi care... Deci s-a terminat acest program. Nu puteţi inventa noţiuni care nu există. Şedinţa este închisă de drept. Dacă voiaţi să votaţi o prelungire - că e şi asta o variantă, aveţi o majoritate şi puteţi vota prelungiri -, trebuia s-o faceţi înainte de expirare. În momentul de faţă, nu mai putem discuta, s-a închis...

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc.

Cătălin Drulă ... e după 13,10...

Petru Gabriel Vlase Vă mulţumesc. (Vociferări. Rumoare.) Vă reamintesc... vă reamintesc că am supus votului plenului propunerea Comitetului liderilor, de 5 minute pentru dezbateri generale şi până la ora 12,00, prelungisem până la ora 13,00, cu acordul dumneavoastră, programul de dezbateri la această lege. Vă rog, domnule Munteanu, faceţi propunerea.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Şi dumneavoastră acum aţi spus că noi am cerut să se respecte timpii pentru dezbatere. Între timp, colegii noştri - şi nu le reproşăm - au ieşit şi au consumat cel puţin 25 de minute în plus numai pe proceduri. Că erau corecte sau nu este alt subiect, important este că au luat cuvântul. Deci eu am stabilit să nu se mai vorbească pe proceduri. S-a vorbit. Mergem cu cele 25 de minute înainte.

Petru Gabriel Vlase Am înţeles. (Vociferări.) Mulţumesc. Vot pentru... vot pentru prelungirea programului până la epuizarea acestei legi. (Vociferări. Rumoare.) Cu 139 de voturi pentru...

Cosette-Paula Chichirău Dar Regulamentul şi Constituţia nu sunt pe persoană fizică...

Petru Gabriel Vlase Doamnă deputat... (Rumoare.)

Cosette-Paula Chichirău Regulamentul nu e pe persoană fizică...

Petru Gabriel Vlase Doamnă deputat...

Cosette-Paula Chichirău ... nici pe a domnului Iordache, nici pe a domnului Munteanu. Ţara asta nu e pe persoană fizică... Aţi mai... (I se întrerupe microfonul.)

Petru Gabriel Vlase Vă mulţumesc. Doamnă deputat, eram... vorbeam şi eu ceva aici... Vă rog să mă lăsaţi să termin ce aveam de spus... Mulţumesc.

Cosette-Paula Chichirău ... uşor, uşor, furaţi tot... (I se întrerupe microfonul.)

Petru Gabriel Vlase Vă mulţumesc, doamnă deputat. Mai arătaţi-mi rezultatul votului o dată, că eram în... citeam votul... (Rumoare.) 139 de voturi pentru, 68 de voturi împotrivă şi două abţineri. Programul de lucru a fost prelungit până la epuizarea acestei legi.