29 noiembrie 2017 – Aprobarea unei modificări a ordinii de zi.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte de şedinţă, Aş vrea să înscriem pe ordinea de zi - şi am acceptul celorlalţi lideri ai grupurilor parlamentare - Proiectul de Hotărâre de la Comisia juridică, privind vacantarea locului de deputat al colegului nostru, Chiriţă Dumitru, care a plecat pe o altă funcţie. Şi după ce supuneţi la vot, o să mai am şi altă solicitare.

Florin Iordache Da. Rămâneţi... adică mergeţi în bancă, să supun la vot propunerea dumneavoastră de completare a ordinii de zi cu... pe prima poziţie. Este vorba de vacantarea unui loc de deputat în urma demisiei domnului deputat Dumitru Chiriţă, preşedinte, actualmente, la ANRE. Supun votului introducerea pe primul punct al ordinii de zi. Să înceapă votul. Mulţumesc. 65 de voturi pentru. Vă rog, în continuare, domnule Munteanu. Vreau să vă spun că voi da cuvântul liderilor sau viceliderilor. Restul intervenţiilor... Au fost declaraţii politice, dimineaţă. Mulţumesc. Păi, nu pot, nu voi da cuvântul, repet, domnule deputat... Vă rog.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Am acceptul liderilor de a aduce de pe poziţia 42, PL-x 381/2017, respectiv completarea Legii nr. 152, care înseamnă o excepţie pentru ca medicii care au peste 35 de ani să poată primi locuinţe ANL. Acum sunt deja unele localităţi din ţară pregătite şi aşteaptă să facem această modificare pentru a le putea primi. Poate în felul acesta îi facem să rămână mai uşor în ţară.

Florin Iordache Domnule deputat, Pe ce poziţie vreţi să fie introdus?

Ioan Munteanu De pe poziţia 42, să-l aducem pe poziţia 12. Pentru că pe celelalte abia le-am mutat şi nu putem să-l ducem în faţa lor, că nu e corect.

Florin Iordache Da. Deci în aceste condiţii vă propun ca PL-x 381, cu raport de la Comisia pentru administraţie, să fie introdus pe poziţia 12 a ordinii de zi. Să înceapă votul. 73 de voturi pentru. Adoptată. În continuare... Da, vă rog, domnul Popescu. Înţeleg că aveţi o problemă de procedură...

Pavel Popescu Dragi colegi, Aş vrea să reiterez şi eu, în calitate de deputat al Parlamentului României, faptul că susţin Parteneriatul Strategic România - SUA, încheiat în urmă cu două decenii. Consider un abuz...

Florin Iordache Domnule deputat...

Pavel Popescu ... declaraţia semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea.

Florin Iordache Domnule deputat, Domnule deputat... procedură... Aţi solicitat procedură.

Pavel Popescu Dragi colegi, Vă rog să vă delimitaţi de ceea ce a făcut domnul Dragnea ieri, împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu. (Aplauze.) Ca deputat în Parlamentul României, militez pentru independenţa puterii... (Vociferări. Rumoare. Microfon întrerupt.) ... îi cer demisia domnului Liviu Dragnea... (Vociferări. Rumoare. Microfon întrerupt.)

Florin Iordache Vă mulţumesc. Următoarea... Domnul Bichineţ, vă rog. Declaraţii politice au fost de dimineaţă, de la ora 08,30. Vă rog.

Corneliu Bichineţ Domnule preşedinte, Pentru a detensiona, eu cred că nu este rău - şi vă rog să luaţi aminte - ca Parlamentul României, în speţă, Camera Deputaţilor, să formuleze el - noi - un răspuns către reacţia Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. De ce spun lucrul acesta? Pentru că noi avem şi dreptul, şi capacitatea, prin liderii noştri de grup, să formulăm un răspuns. Nici - eu nu am să folosesc cuvinte dure - nici domnul Tăriceanu, nici domnul Dragnea nu lucrează pe persoană fizică şi aici nu este nici într-un caz SRL...

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule deputat.

Corneliu Bichineţ ... şi noi nu suntem angajaţii Domniilor Lor. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul Simionca, vă rog.