27 noiembrie 2017 – Aprobarea unor modificări ale ordinii de zi.

Florin Iordache Domnule Munteanu, înţeleg că mai aveţi o solicitare - bugetul Camerei Deputaţilor. Este pe poziţia 18.

Ioan Munteanu Vă solicit să-l aducem pe poziţia 3, adică să fie primul proiect de lege pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, astăzi.

Florin Iordache Nu, pe poziţia 4...

Ioan Munteanu Nu, dar aceea a rămas liberă, ca urmare a...

Florin Iordache Nu, nu, nu. Pe poziţia 3 este cea cu...

Ioan Munteanu A, da. Corect. Poziţia 4.

Florin Iordache ... limba idiş...

Ioan Munteanu Poziţia 4.

Florin Iordache Pe poziţia 4, da? După raportul Comisiei pentru drepturile omului. Să înceapă votul, pentru a fi mutat pe poziţia 4. Mulţumesc. 134 de voturi pentru, 33 de voturi împotrivă, două abţineri, un coleg care nu şi-a exprimat votul. Mai aveţi alte...? Domnul Simionca, vă rog, Grupul PMP.

Ionuţ Simionca Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Am avea şi noi o propunere. Poziţia 9, PL-x 331/2017, Proiectul de Lege care are ca obiect de reglementare modificarea completării Legii nr. 321 din 2006; intervenţia legislativă vizează, printre altele, stabilirea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, ca partener pentru comunităţile de români de pretutindeni. Am vrea să-l retrimitem comisiei, pentru două săptămâni, vă rog. Mulţumesc. Poziţia 8, - PL-x 331/2017.

Florin Iordache Da, poziţia 8, PL-x 331, tot Comisia pentru buget, pentru a fi retrimis comisiei, două săptămâni, da? Domnule Munteanu, deci este o... Nu, staţi puţin, facem în două etape. Aţi solicitat să... (Vociferări.) Numai puţin... Solicitaţi să fie adus în faţă sau...? Pentru că... când ajungem la ea, nu pot... Păi, când ajung la ea, domnule coleg. Numai când ajung la ea pot discuta de retrimitere la comisie. Deci când ajungem la poziţia 8... Păi, dacă nu ştiţi ce vreţi... (Discuţii în sală.) Da. Comitetul liderilor, înţeleg că nu aţi avut o discuţie pe acest subiect, de a fi adus pe poziţia 4, pentru a fi retrimis. Când ajungem la poziţia 8, domnule Simionca, discutăm de retrimitere sau nu la Comisia pentru buget. Vă mulţumesc. Alte intervenţii? Nu mai sunt. Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului. Vă rog, domnule deputat. Domnul Ibram Iusein, vă rog. Sau iniţiatorul? Domnul... Vreţi să interveniţi? Nu. Da. Prezentăm raportul şi apoi vă dau cuvântul, stimate coleg.