20 noiembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea de recomandare a Consiliului privind un Cadru european pentru programe de ucenicie de calitate şi eficace COM(2017) 563 (PHCD 93/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 2. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea de recomandare a Consiliului privind un Cadru european pentru programe de ucenicie de calitate şi eficace - PHCD 93/2017 Din partea comisiei? Doamna Rovana Plumb. Vă rog, doamnă preşedinte.

Rovana Plumb Mulţumesc. Raport privind Propunerea de recomandare a Consiliului privind un cadru european pentru programe de ucenicie de calitate şi eficace - COM 563. Comisia Europeană propune un cadru pentru stagiile de ucenicie, ce conţine criterii referitoare la condiţiile legale, administrative, de învăţare şi de muncă, necesare programelor de ucenicie şi prevede dezvoltarea unor servicii de sprijin, la nivelul Uniunii, pentru schimbul de cunoştinţe, creare de reţele şi învăţare reciprocă, pentru punerea în aplicare a programelor de ucenicie. Comisia pentru afaceri europene consideră că trebuie extinse stagiile de ucenicie în domeniile moderne, care solicită un nivel ridicat de calificare. Atrage atenţia că ar fi indicat să fie monitorizat impactul propunerii asupra ratei şomajului şi asupra nivelului veniturilor individuale şi a recomandat includerea învăţării nonformale printre modalităţile de admitere în programele de ucenicie. Opinia a fost supusă dezbaterii în şedinţa comisiei din 14 noiembrie şi a fost adoptată, în unanimitate, şi supunem opinia aprobării plenului Camerei Deputaţilor, în forma adoptată de Comisia pentru afaceri europene. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Dezbateri la titlu? Adoptat. La preambul? Adoptat. La articolul unic? Adoptat. Proiectul de hotărâre merge la votul final.