14 noiembrie 2017 – Informare privind redepunerea moţiunii simple intitulate "România în beznă. PSD şi ALDE fură curent!", iniţiate de parlamentari ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

Florin Iordache Tot o chestiune de procedură, domnul deputat Vîlceanu, de la Grupul PNL.

Dan Vîlceanu Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Doamnelor şi domnilor colegi, PNL anunţă redepunerea moţiunii simple "România în beznă. PSD şi ALDE fură curent!", adresată ministrului energiei, domnul Toma Petcu. Pe această cale vreau să vă informăm că liberalii nu se vor lăsa intimidaţi de atitudinea abuzivă a coaliţiei şi a majorităţii din Parlament, PSD-ALDE, prin care ne-a fost refuzat acest drept constituţional de a depune moţiuni simple şi înţelegem că nu vă convine ca dumneavoastră să daţi curs unei discuţii serioase pe o problemă de maximă importanţă şi o problemă foarte gravă, dar dezastrul din sistemul de energie românesc trebuie discutat în Parlamentul României şi domnul Toma Petcu trebuie să vină şi să dea explicaţii. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc, domnule deputat. Domnule deputat, vreau să fac o precizare. În Biroul permanent a fost respinsă acum o săptămână, din cauza faptului că prevederile care erau trecute nu erau în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale.

Ioan Munteanu ...şi Regulamentului!

Florin Iordache Intrăm în... ...şi Regulamentului... sigur!