7 noiembrie 2017 – Informare privind depunerea moţiunii simple intitulate "România în beznă. PSD-ALDE fură curent!", iniţiate de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

Petru Gabriel Vlase Rog liderii de grup să-şi invite colegii în sală. Într-un minut facem vot de control. Vă rog să votaţi. Stimaţi colegi, Am anunţat, ora 12,00 - vot final, şi cu un minut înainte v-am anunţat că facem vot de control. N-a ieşit! Mai facem o dată! Vot. Poftiţi, domnule Ponta, mai facem o dată pentru dumneavoastră, evident! Proiecte de hotărâri ale Camerei Deputaţilor. Doamna Turcan. Îmi cer scuze! Vă rog. Procedură.

Raluca Turcan Domnule preşedinte de şedinţă, Stimaţi colegi, Partidul Naţional Liberal anunţă depunerea moţiunii simple pe energie "România în beznă. PSD-ALDE fură curent!". (Râsete şi aplauze.) Aceasta este o moţiune prin care dorim să tragem un semnal de alarmă, în prag de iarnă, pentru că românii nu trebuie să sufere de pe urma unui act de guvernare lipsit de responsabilitate. Sunt foarte multe probleme legate de creşterea preţului în energie, de stocurile de gaze naturale, de lipsa investiţiilor în infrastructură, precum şi cu decapitalizarea firmelor de stat. Pentru toate aceste probleme, vinovat este managementul defectuos şi de aceea ministrul energiei, Toma Petcu, trebuie să fie demis sau să-şi dea demisia printr-un act de onoare. Vă mulţumim.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc.