7 noiembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.49/2017 privind unele măsuri în vederea accelerării implementării proiectelor de infrastructură de transport de interes naţional, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, pentru completarea Legii nr.105/2011 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul "Cooperare Teritorială Europeană", precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 344/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 13. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2017 privind unele măsuri în vederea accelerării implementării proiectelor de infrastructură de transport de interes naţional, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, pentru completarea Legii nr. 105/2011 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul "Cooperare Teritorială Europeană", precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative; în procedură de urgenţă. Comisia pentru buget? Comisia pentru buget!

Marius-Constantin Budăi Raport asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2017. Conform prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Prin proiectul de lege se reglementează: În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, membrii comisiei au examinat proiectul de lege mai sus menţionat, în şedinţa din data de 31 octombrie 2017. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu majoritate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor raportul de adoptare a proiectului de lege. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu sunt. La articole? Da? Domnul Neagu. Doamnă preşedinte, apăsaţi pe... Domnule Neagu, vreţi să interveniţi la dezbateri? Domnule Neagu? Nu vreţi? Vă rog.

Nicolae Neagu Noi am luat act de urgenţa pentru introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de lege. Am convenit ca... oricum l-am susţinut şi în Comisia pentru buget, finanţe. Singura mare rugăminte a noastră este, dacă el se referă în mod deosebit sau cu insistenţă pentru tragerile fondurilor necesare infrastructurii de transport, pe cât posibil să se realizeze. Suntem în întârzieri foarte mari - dumneavoastră ştiţi foarte bine, majoritatea PSD-ALDE - şi eu cred că este de datoria dumneavoastră să încercaţi ceea ce încă este posibil pentru acest an bugetar. Grupul Partidului Naţional Liberal susţine acest proiect de lege.

Petru Gabriel Vlase Doamna Rovana Plumb.

Rovana Plumb Mulţumesc. Bună dimineaţa! Domnule preşedinte, Stimate colege şi stimaţi colegi, Perioada de programare 2014-2020 plus 3 este o perioadă în care se pune accentul foarte mult pe rezultatele implementării proiectelor şi pe sprijinul pe care-l dăm beneficiarilor, care trebuie să conducă, bineînţeles, la dezvoltarea ţării şi la un trai mai bun, prin creşterea absorbţiei fondurilor europene. Practic, prin aprobarea acestei ordonanţe de urgenţă, prin lege, venim în sprijinul beneficiarilor fondurilor europene. Cum? Prin debirocratizare, prin simplificare, prin reducerea poverii asupra bugetelor proprii şi cred că - un lucru care este esenţial - se clarifică şi se stabileşte, prin lege, modul de cofinanţare pentru tot ceea ce înseamnă asociaţii, fundaţii, organizaţii neguvernamentale, inclusiv universităţi, patronate şi sindicate, ale căror cofinanţare pe proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile merge până la maximum 2%; de asemenea, simplificare şi sprijin, în vederea beneficiarilor, prin tot ceea ce înseamnă prefinanţare, adică susţinerea financiară a tuturor cheltuielilor eligibile şi nu cum a fost până acum, doar pentru partea de salarii. Vă mulţumesc foarte mult şi sper să avem un vot în unanimitate pentru acest proiect de lege, de aprobare a ordonanţei de urgenţă. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Pe articole? Nu. Mulţumesc. Vot final.