30 octombrie 2017 – Răspunsuri orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice.

Ben-Oni Ardelean Dau, în continuare, cuvântul, din partea Ministerului Sănătăţii, pentru a prezenta răspunsul, domnului Dan Dumitrescu, secretar de stat.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim foarte mult. Dau, în continuare, cuvântul, din partea Ministerului Transporturilor, doamnei secretar de stat Maria Magdalena Grigore.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, doamnă secretar de stat. Dacă vreţi şi în continuare, pentru domnul Petru Movilă... tot dumneavoastră aveţi acolo... pentru mutarea Regionalei Moldova CFR Marfă de la Iaşi la Suceava...

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, doamnă secretar de stat. Dau, în continuare, cuvântul... (Domnul deputat Petru Movilă solicită să ia cuvântul.) Vă rog, domnule deputat.

Petru Movilă Mulţumesc, doamnă ministru secretar de stat. Apreciez răspunsul dumneavoastră, însă, de la mutarea activităţii de comandă de la Iaşi la Galaţi, în spaţiul public au fost multe afirmaţii din zona guvernamentală şi chiar din partea ministrului transporturilor demisionar, că într-un timp foarte scurt, Regionala va reveni la Iaşi. Este un lucru important pentru Iaşi. Sigur că argumentele economice sunt importante, dar aceste măsuri puteau fi luate şi dacă Regionala şi comanda rămâneau la Iaşi. Vă mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, domnule deputat. Dau, în continuare, cuvântul, din partea Ministerului Afacerilor Interne, domnului secretar de stat Daniel Robert Marin - răspuns tot pentru domnul deputat Petru Movilă.

Ben-Oni Ardelean Vă rog, domnule deputat Movilă, aveţi cuvântul.

Petru Movilă Domnule ministru secretar de stat, Mulţumesc mult pentru răspuns. Într-adevăr, modul de funcţionare a Serviciului SMURD Podul Iloaiei este unul dintre puţinele rămase în viaţă în România, prin finanţarea, în parteneriat, a administraţiilor publice locale. Este important ca Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să găsească soluţia corectă, astfel încât, de la 1 ianuarie 2018, să fie preluată activitatea SMURD de la Podul Iloaiei, dar şi personalul, astfel încât cetăţenii din zona oraşului Podul Iloaiei şi ai celorlalte comune arondate să poată beneficia în continuare de servicii medicale de urgenţă asigurate de SMURD, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Iaşi, substaţia Podul Iloaiei. Vă mulţumesc.

Ben-Oni Ardelean Mulţumim, domnule deputat. Dacă este în sală domnul Petreţchi Nicolae-Miroslav? Nu este. Atunci, vă rog frumos, din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, domnul secretar de stat Petru Andea, să depuneţi în scris acest răspuns. De asemenea, domnul Petru Movilă este în sală şi a avut o întrebare. Tot din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, dau cuvântul domnului secretar de stat, Petru Andea. A... doreşte în scris... bun. O aşteptăm în scris, atunci. Din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale..., dacă este în sală domnul deputat Laurenţiu Nistor? Nu este în sală. Vă rog, de asemenea, să depuneţi în scris, din partea ministerului, acest răspuns. Am epuizat, în momentul acesta, răspunsurile date din partea ministerelor.