4 octombrie 2017 – Supunerea la votul final:

Florin Iordache Intrăm în ordinea de zi a votului final. 1. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Documentul de reflecţie privind viitorul apărării europene - COM 315. Să înceapă votul. 258 de voturi pentru, un coleg care nu şi-a exprimat votul. Adoptat. 2. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Documentul de reflecţie privind valorificarea oportunităţilor oferite de globalizare - COM 240. Să înceapă votul. 261 de voturi pentru, un vot împotrivă, două abţineri, un coleg care nu şi-a exprimat votul. Adoptat. 3. Proiectul de Hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 125/2016 pentru aprobarea componenţei nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor. Să înceapă votul. 272 de voturi pentru, un coleg care nu votează. Adoptat. Legi ordinare. Adoptări. 4. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2016 privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea managementului ariilor naturale protejate. Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic propune adoptarea. Să înceapă votul. 275 de voturi pentru. Unanimitate. Adoptat. 5. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor externe nerambursabile. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic propun adoptarea proiectului de lege. Să înceapă votul. 278 de voturi pentru. Adoptat. 6. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2017 privind gestionarea financiară a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului financiar Spaţiul Economic European 2014-2021 şi Mecanismului financiar norvegian 2014-2021. Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare propune adoptarea. Să înceapă votul. 278 de voturi pentru, o abţinere. Explicarea votului, domnul Ghinea. Vă rog.

Cristian Ghinea Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Daţi-mi voie să mulţumesc Guvernului pentru că argumentează în expunerea de motive a acestei ordonanţe de urgenţă faptul că România a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a semnat Memorandumul pentru granturile norvegiene. Guvernul are dreptate, a fost un efort imens din partea echipei pe care am condus-o anul trecut la Ministerul Fondurilor Europene şi le mulţumesc pentru asta. Ar trebui să le mulţumim cu toţii! Mi-am propus, la preluarea mandatului, să demarez şi să închei aceste negocieri şi am făcut-o în 4 luni. Am reuşit o creştere a sumei totale, de la 306 milioane la 502 milioane euro. Fondurile norvegiene sunt mai bine administrate decât fondurile structurale, pentru că funcţionează ca granturi către autorităţile locale, către agenţiile sociale ale statului şi către ONG-uri. Şi pentru că am spus ONG-uri - am avut o surpriză ieri, din partea domnului deputat al PNL, Daniel Gheorghe. Domnul Gheorghe spune..., asmute statul pe ONG-uri. Domnul Gheorghe vorbeşte de - citez - "elemente care destabilizează siguranţa naţională". Colegul nostru spune, din nou citez, "organele statului să aibă mai mare grijă unde se duc, cum circulă şi cu ce scop aceste fonduri norvegiene". (Vociferări.) Da, la explicarea votului, pentru că se fac afirmaţii grave în Parlamentul României. Domnule Gheorghe, vă spun eu unde se duc aceşti bani. De pildă - 27 de milioane de euro pentru tineri şi copii, ca să stea la şcoală. Şi găsiţi toate aceste informaţii pe site-ul ministerului pe care acum, cu onor, îl conduce doamna Plumb, fiecare cent, fiecare linie de finanţare. Faptul că un liberal scoate pulanul la ONG-işti este trist, este foarte trist. Este în primul rând trist faţă de uriaşa tradiţie a Partidului Naţional Liberal, pe care îl reprezentaţi. (Vociferări.) Şi fac un apel la domnul Orban, preşedintele PNL. Domnule Orban, respectaţi-vă statutul de liberali! Nu-l mai lăsaţi pe domnul Gheorghe să umble liber prin Parlament! Mulţumesc. (Aplauze.Vociferări.)

Florin Iordache Domnul Andrei Gheorghe.

Andrei Daniel Gheorghe Da, mi se pare total jignitor! Domnul Ghinea, care nu a reuşit să atragă fonduri europene nici cât un Guvern anterior, vine şi îmi dă mie lecţii aici. Domnule Ghinea, eu îi reprezint pe români, eu nu reprezint interesele altora şi nu reprezint nişte entităţi parastatale! Aici, asta ar trebui să înţelegeţi dumneavoastră! (Aplauze.) Şi în Parlamentul României avem voie să declarăm ceea ce dorim. Eu nu am vorbit împotriva fondurilor norvegiene, dovadă şi votul meu din comisie, unde am spus că acestea sunt utile. Dar ceea ce spun este despre direcţia în care sunt duse anumite fonduri şi modul cum se manipulează lucrurile. Cred că ar trebui să înţelegeţi că, între a verifica finanţarea unor programe şi proiecte structurale europene şi a asmute oamenii împotriva unor proiecte şi a unor idei, este o diferenţă uriaşă! Nimeni nu asmute, nimeni nu provoacă. Aceste fonduri sunt benefice, dar trebuie să avem, în România, grijă, peste tot, care sunt programele de finanţare. Este vorba de respectarea legalităţii şi de un principiu al echităţii între ceea ce înseamnă fondurile europene, fondurile norvegiene, fondurile guvernamentale. Şi nu mai daţi dumneavoastră lecţii, Partidului Naţional Liberal, nu sunteţi demn să trageţi la răspundere Partidul Naţional Liberal! Aici Partidul Naţional Liberal a făcut istorie. Aici Partidul Naţional Liberal apără drepturile şi interesele românilor şi este un partid care, întotdeauna, a tratat cu profesionalism fiecare domeniu! Nu încercaţi să trataţi politicianist o simplă întrebare adresată Guvernului, cu privire la modul cum sunt gestionate şi dirijate aceste fonduri! Nimeni nu contestă ONG-urile, nimeni nu atacă societatea civilă, doar că trebuie să fim cu toţii trataţi egal - români, străini, civici, privaţi, entităţi publice! Vă mulţumesc. (Aplauze.)

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Un singur vorbitor de grup parlamentar. Domnule Bacalbaşa, vă rog.

Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa Nu credeam că o să ajung să laud un liberal! (Aplauze.) Da, eu sunt mândru că sunt coleg cu acest băiat tânăr, care este un adevărat român! Şi să fie clar - noi iubim ONG-urile, nu iubim agenturile şi, chiar dacă unii dintre ei sunt colegii noştri, rămânem vigilenţi! (Aplauze.)

Florin Iordache Mulţumesc. Domnule Korodi, vă rog. Grupul UDMR.

Attila Korodi Stimaţi colegi, Nu credeam, noi de la UDMR, că o să-i mulţumim domnului Ghinea pentru poziţia foarte tranşantă. Da. De ce căutăm inamici întotdeauna? De ce vociferăm pe lângă subiect? Bravo, domnule Ghinea! Bravo, USR! (Aplauze.)

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 3... (Vociferări.) Domnule coleg, Un singur vorbitor, îmi pare rău, nu am...

Pavel Popescu Procedura spune că a fost drept la replică... a fost dreptul la replică al colegului meu...

Florin Iordache Nu. A fost punctul de vedere al Grupului parlamentar al PNL. Vă mulţumesc.

Pavel Popescu Domnule... pe procedură... (Vociferări.) Deci acela a fost un drept la replică, domnule preşedinte. Aveţi mai multă experienţă ca mine.

Florin Iordache Şi care e procedura?

Pavel Popescu Procedura este că vreau să exprim punctul de vedere al partidului...

Florin Iordache L-a explicat colegul dumneavoastră. Vă mulţumesc. (Vociferări.)

Pavel Popescu Nu, vă rog frumos...

Florin Iordache Mergem mai departe. 7. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 3 din Legea nr. 307/2013 pentru ratificarea Convenţiei cu privire la construirea şi exploatarea unui Centru de cercetare în domeniul antiprotonilor şi al ionilor în Europa, semnat la Wiesbaden la 4 octombrie 2010. Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport propune adoptarea proiectului de lege. Să înceapă votul. 278 de voturi pentru. Unanimitate. Adoptat. 8. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci propun adoptarea. Să înceapă votul. 211 voturi pentru, 56 de voturi împotrivă, 13 abţineri. Adoptat. Explicarea votului. Domnule Ştirbu, vă rog. Grupul PNL.

Gigel-Sorinel Ştirbu Mulţumesc, domnule preşedinte. Dragi colegi, Sunt convins că mulţi dintre dumneavoastră aţi fost de bună-credinţă votând acest proiect legislativ. Dar trebuie să vă informez că acest proiect legislativ lasă la latitudinea sau, de fapt, obligă autorităţile locale să retragă sau eventual să accepte că monumentele istorice din zonele protejate din marile oraşe să nu mai fie impozitate. Dumneavoastră ştiţi ce se întâmplă la ora actuală în marile oraşe, în marile aglomeraţii urbane din România, unde există acele zone protejate, acele centre istorice, zone vechi ale oraşelor. Reprezintă cea mai importantă zonă, din punctul de vedere al interesului imobiliar, pentru fiecare dezvoltator imobiliar. În situaţia în care aceste clădiri nu mai sunt purtătoare de impozit, autoritatea locală nu mai încasează impozit de pe urma acestor clădiri, proprietarii pot să le lase în paragină, pentru ca peste un an, doi, în locul acestor monumente istorice, de diverse categorii, categoria A sau B, să apară cine ştie ce mastodont de sticlă. De aceea, fac apel la dumneavoastră, la colegii dumneavoastră, să găsiţi o soluţie în marile aglomeraţii urbane, să vorbiţi cu colegii dumneavoastră, cu colegii noştri, aici, care sunt primari, care sunt consilieri locali, să aibă grijă atunci când astfel de iniţiative legislative vin în Parlament. În loc să luăm - şi cu aceasta închei - în loc să luăm exemplul consiliilor locale din Ardeal, primăriilor din Ardeal, unde anumite imobile care sunt monumente istorice, în situaţia în care beneficiarul sau proprietarul de drept nu reabilitează acel monument istoric, impozitul se măreşte până la 500 de ori. În atare situaţie, dacă noi oferim posibilitatea ca pentru acele monumente istorice, proprietarul să nu mai plătească impozit pe clădire, lăsăm la dispoziţia acestor proprietari ca peste doi, trei ani, în locul lor să facă sau să apară cine ştie ce mastodont de sticlă. Este un semnal de alarmă pe care l-am tras astăzi în faţa dumneavoastră. Vă mulţumesc mult.

Florin Iordache Mulţumesc. Grupul UDMR, Márton Árpád. Vă rog, domnule deputat.

Árpád-Francisc Márton Domnule vicepreşedinte, Doamnelor şi domnilor, Domnule deputat Ştirbu, preşedinte al Comisiei pentru cultură, Ar fi fost bine să citiţi raportul pe care l-am votat, pentru că acele imobile care nu sunt ţinute ca lumea, nu beneficiază de această prevedere. Avem un articol clar în acest sens şi cred că este, încă o dată, în interesul culturii, ca statul, măcar prin această abordare, care funcţiona până când a fost adoptat noul cod, pe care nu aţi dorit să-l votaţi, printre altele această modificare - să revină la normal, inclusiv obligând proprietarii să-şi ţină în ordine clădirea. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da. Drept la replică. Domnule Ştirbu, aveţi un minut.

Gigel-Sorinel Ştirbu Foarte scurt. Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Acum înţeleg de ce raportul a venit astăzi de dimineaţă şi astăzi s-a băgat la vot. Chiar înţeleg că sunt anumite interese ascunse, în urma unui astfel de proiect legislativ. Vă mulţumesc mult.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Legi organice. Adoptări. 9. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi propune adoptarea. Să înceapă votul. 176 de voturi pentru, 96 de voturi împotrivă, 7 abţineri. Adoptată. Da. Stanciu-Viziteu, USR, explicarea votului. Vă rog.

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Bună ziua. USR a votat împotrivă, din motivele enunţate şi de colegul meu Ion Stelian, la dezbaterile generale. Aş vrea să punctez aici două aspecte. Acum 8 ani a avut loc un referendum pentru Parlament, să devină din bicameral, unicameral. Şi acesta a fost validat. Majoritatea parlamentară de atunci nu a binevoit să transpună acest lucru în Constituţie, dar vedem că acum se întâmplă în fapt - această lege a trecut de Senat fără nicio modificare, iar în Camera Deputaţilor, sub supervizarea preşedintelui Comisiei juridice, a fost amendată masiv, schimbând cu totul esenţa acestei legi. Este, cred, a cincea sau a şasea oară când se întâmplă acest lucru, anul acesta, şi avem deja 4 decizii ale CCR de invalidare a acestor legi, pe principiu de neconstituţionalitate. Deci mă bucur că actuala majoritate respectă, în formă, ceea ce poporul a hotărât prin referendum, dar în fapt încalcă legea. Vom ataca la CCR această lege şi cel mai probabil că va fi, încă o dată, a cincea lege pe anul acesta, declarată neconstituţională. Vă mulţumesc. (Aplauze.)

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul Bichineţ.

Corneliu Bichineţ Domnule preşedinte, A face un Parlament cu o singură Cameră, înseamnă să renunţi la un apartament cu două camere şi să te muţi într-o garsonieră. Şi mă gândesc ce trist ar fi pentru domnul Goţiu să nu aibă confortul necesar pentru a se putea odihni. Vă învinovăţesc, domnule preşedinte de şedinţă, de două lucruri. Aţi scurtat timpul de prezentare a declaraţiilor politice de dimineaţă la 45 de minute; sunt colegi ai noştri care în 3 minute abia reuşesc să citească titlul declaraţiei - şi, vă rog, măcar 5 minute de om - unii se exprimă foarte bine în scris, alţii merg bine oral. Nu îi acordaţi protecţie domnului Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor! Indiferent de simpatia sau antipatia noastră pentru Domnia Sa, este preşedintele Camerei Deputaţilor. Să nu aibă Camera aceasta unul, doi, trei SPP-işti, încât să-l însoţească la procese şi să nu fie nevoit să meargă cu nişte gorile, acolo?! Ar mai rămâne ca domnul Tăriceanu să meargă însoţit de dansatoare la proces, săptămâna viitoare, sau de paparude. (Rumoare.) În altă ordine de idei, eu am vrut să ţin dimineaţă o declaraţie politică în care să îi iau apărarea domnului Dragnea şi, dacă vreţi să vă spun titlul, cam aşa suna: "UE şi America ne-au pus şefi la DNA, pe domn' Liviu să ni-l ia!" Mulţumesc.

Florin Iordache Domnul Bacalbaşa, explicarea votului la proiectul de lege pe care tocmai l-am adoptat.

Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa Constat că spectrul Parlamentului unicameral îi bântuie pe reprezentanţii partidului condus de cel care a propus acest lucru şi după aceea s-a instalat la Senat. Sigur că este absolut româneşte şi absolut băseşte. Dar, pentru că s-a discutat despre SPP-işti, dacă fostul preşedinte al României va intra, cum sper din toată inima şi cum ar trebui să fie, conform legilor şi ultimilor dezvăluiri, la puşcăria binemeritată, vor intra şi SPP-iştii cu el în celulă?! Iată o problemă de meditat pentru colegii noştri!

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Reamintesc, la explicarea votului - un singur vorbitor de grup parlamentar. Legi organice. Respingeri. 10. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale propun respingerea. Să înceapă votul. 256 de voturi pentru, 21 de voturi împotrivă, 4 abţineri. Propunerea de respingere a fost adoptată. Explicarea votului. Vă rog. Grupul USR.

Tudor - Vlad Benga Dragi colegi, Grupul parlamentar al USR a votat astăzi pentru respingerea proiectului. Eu însă am votat, alături de colegii de la UDMR, pentru acest proiect de lege. Ca braşovean, ca ardelean şi ca român am fost, sunt şi voi rămâne bun vecin cu vecinii mei maghiari. Şi eu nu pot, cu inimă împăcată, să le refuz maghiarilor, acest drept şi această aspiraţie fundamentală. (Rumoare.) Acestea fiind exprimate însă, ce pot să fac este altceva. Pot să-i avertizez pe colegii mei de la UDMR că fac, de ani de zile deja, un joc politic extrem de cinic şi de periculos. Şi exact aşa cum PSD-ul exploatează spaimele oamenilor şi flutură flamura naţionalistă, stârnind frică de străini, într-un segment al populaţiei româneşti, exact la fel, UDMR-ul ţine o bună parte din comunitatea maghiară captivă în iluzia cetăţii asediate. Dragi maghiari, Vreau să vă spun un lucru. Îmi doresc ca dumneavoastră să vă puteţi folosi limba, în integralitate, în Cluj-Napoca, în Braşov, în alte localităţi în care astăzi n-o puteţi face. Dar nu puteţi negocia probleme de principiu, cu un condamnat penal, Liviu Dragnea! (Vociferări.) Nu puteţi negocia, ca la piaţă, valori fundamentale!

Florin Iordache Vă mulţumesc.

Tudor - Vlad Benga ... pentru că decredibilizaţi întregul demers.

Florin Iordache Vă mulţumesc.

Tudor - Vlad Benga Veţi avea şi în mine şi în alţi colegi din USR, întotdeauna, un interlocutor şi un partener, dar... (Vociferări.)

Florin Iordache Vă mulţumesc. Domnul Roman, Grupul PNL. Aveţi două minute.

Florin-Claudiu Roman Domnule preşedinte, Doamnelor şi domnilor colegi, În numele Grupului PNL, vreau să vă mulţumesc pentru votul de astăzi. Este un vot corect pentru România, este un vot în interesul celor care ne-au trimis în Parlamentul României şi vreau să vă mulţumesc tuturor, celor care aţi votat împotriva acestui proiect, şi, în calitate de deputat de Alba, să vă invit la 1 decembrie 2017 şi 2018 să ne bucurăm de Marea Unire! Vă mulţumesc.

Florin Iordache Grupul UDMR, Csoma Botond.

Botond Csoma Stimaţi colegi, Eu am votat cu bună conştiinţă această lege, acest proiect de modificare a Legii nr. 215, pentru că ţin să vă anunţ - şi am spus de mai multe ori, UDMR-ul a spus această chestiune - acest proiect de lege nu este îndreptat împotriva românilor şi nu se vrea a se crea tensiuni nici în România, nici în Transilvania. Am spus-o de mai multe ori... a fost... da, Transilvania face parte din România, este o regiune românească. Dar foarte mulţi actori politici s-au referit la eventualele tensiuni în rândurile românilor din Transilvania, dacă acest proiect s-ar adopta de Parlament - în acest sens m-am referit la Transilvania. Şi am făcut referire şi la Recomandarea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, unde scrie negru pe alb, în 2012, şi cred că domnul Roman Florin greşeşte din acest punct de vedere, pentru că faţă de 2012 nu s-a schimbat nimic în planul drepturilor lingvistice. Tot 20% a fost pragul de utilizare a limbii şi în 2012 şi acum. Şi scrie negru pe alb că este un prag prea înalt. Şi ar trebui ca România să respecte spiritul Convenţiei pe care a ratificat-o, ar trebui ca acest prag să fie micşorat. În al doilea rând, ca şi clujean, pot să vă spun cum poate să fie România un stat model pentru respectarea drepturilor minorităţilor, când, la Cluj-Napoca, în capitala Ardealului, o comunitate de 50.000 de maghiari, potrivit reglementărilor în vigoare, nu-şi poate folosi limba maternă în administraţie, o comunitate de 50.000, care este a doua, ca mărime, în România, după comunitatea maghiară din Târgu Mureş. Şi îmi pare foarte rău că nu a existat disponibilitate din partea partidelor parlamentare, pe o dezbatere pe fondul problemei. Mari aşteptări de la PMP şi de la PNL nu am avut după declaraţiile belicoase şi patriotarde, dar măcar cu celelalte partide am fi putut avea o dezbatere, să vină cu amendamente... putea şi USR-ul să vină cu amendamente în comisie şi să dezbatem aceste chestiuni. În locul acestor dezbateri am avut - şi cu părere de rău vă spun - am avut o abordare absolut patriotardă şi cu accente şovine.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Grupul PMP, Eugen Tomac.

Eugen Tomac Stimate coleg, Vă rog să fiţi atent la terminologie. Şovinismul este un cuvânt foarte dur şi cred că poporul român a dat dovadă de foarte multă inteligenţă şi deschidere în tot ceea ce înseamnă această cooperare care există în România. Votul de astăzi, dat, este un semnal foarte clar că extremele nu duc nicăieri, fie că ne referim la o parte sau la cealaltă. Eu vin de la Tulcea, unde m-am întâlnit cu cetăţeni ai României, la aceeaşi masă - unul vorbea în casa lui, în limba rusă, altul în limba greacă, altul în limba ucraineană. Dobrogea este un model, din punctul de vedere al convieţuirii interetnice şi România a dat dovadă de deschidere mare şi nimeni nu poate acuza România că nu înţelege minorităţile. Cred că aici ar trebui să fim foarte atenţi şi să dăm dovadă de mai multă înţelepciune, să nu ducem politicul dincolo de ridicol. (Aplauze.)

Florin Iordache Vă mulţumesc. 11. Şi - ultimul punct pe ordinea de zi - moţiunea simplă iniţiată de 92 de deputaţi. Să înceapă votul. 104 voturi pentru, 155 de voturi împotrivă, 6 abţineri, doi colegi care nu au votat. Moţiunea a fost respinsă. Explicarea votului. Vă rog, USR-ul. La ora 13,00 - Birou permanent reunit, la Senat. Biroul permanent de la Camera Deputaţilor va fi după Biroul permanent reunit.

Cătălin Drulă Domnilor deputaţi ai majorităţii, Aţi dat astăzi un vot împotriva moţiunii, care de fapt este un vot împotriva infrastructurii şi, până la urmă, un vot împotriva românilor. Suntem, se pare cu toţii, de acord, indiferent de grupul politic, că este dezastru în transporturi. Aţi vorbit - chiar un coleg de-al dumneavoastră de la PSD a vorbit despre un Pact pentru profesionalizare în infrastructură -, dar când este vorba de gaşca de partid, dumneavoastră votaţi pentru continuarea şi pentru perpetuarea incompetenţei. Vă mai spun odată ce v-am spus şi mai devreme, cu politrucii nu vom face niciodată autostrăzi montane.

Florin Iordache Grupul PSD, domnul Bota.

Marius Sorin-Ovidiu Bota Mulţumesc, domnule preşedinte. Sigur că am votat împotriva acestei moţiuni, care nu era altceva decât o modalitate de spălare pe mâini faţă de starea în care a fost adusă infrastructura din transporturi şi sistemul de transport din România, după ce 11 miniştri, în 12 ani, au fost de la PNL, PD şi tehnocrato-USR-işti, pe lângă cei 4 care au fost de la PSD. Deci în transporturi trebuie intervenit. Ministrul a intervenit şi se pare că a deranjat mai mult decât se aşteptau Domniile Lor. Mulţumesc.

Florin Iordache Mulţumesc. Alte intervenţii? Nu mai sunt. Declar şedinţa închisă. La ora 13,00 - Biroul permanent reunit. Urmează Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. Şedinţa s-a încheiat la ora 12,50.