4 octombrie 2017 – Informare privind depunerea moţiunii simple "PSD dăunează grav sănătăţii", iniţiate de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale PNL, USR şi PMP.

Florin Iordache Rog liderii de grup să-şi invite colegii, să putem începe şedinţa de vot final. Rog colegii să ia loc în bănci, pentru a putea începe şedinţa de vot final. Domnule Munteanu, vă rog, invitaţi-vă colegii, să putem începe votul final! Începem sesiunea de vot final cu un vot de control. Să înceapă votul. La solicitarea liderilor de grup, repetăm votul. Deci rog colegii să scoată şi să reintroducă cartela, pentru a putea începe şedinţa de vot final şi facem un vot de control, pentru început. Să înceapă votul. Mulţumesc. 247 de voturi. Sunt obiecţii din partea vreunui grup parlamentar? Nu. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Documentul... A, procedură! Vă rog, doamnă Turcan.

Raluca Turcan Domnule preşedinte de şedinţă, Dragi colegi, Partidul Naţional Liberal, împreună cu USR şi PMP, depun moţiunea simplă pe sănătate "PSD dăunează grav sănătăţii". Problemele în sistemul de sănătate sunt grave şi, din nefericire, se adâncesc cu fiecare zi. Criza vaccinurilor nu are nici la această oră o soluţie pe termen lung. Nu există plan de vaccinare, nu există o Lege a vaccinării şi nici stocuri de vaccinuri. Copiii s-au întors în colectivităţi şi, din nefericire, nu toţi au fost imunizaţi împotriva unor boli grave. Nu mai vorbim despre haosul din salarizare. Angajaţii din sănătate sunt, în momentul de faţă, în stradă şi, în pofida majorărilor spectaculoase anunţate la salarii, există riscul ca salariile angajaţilor din sănătate să ajungă la nivelul anului 2009. Nu mai vorbim de construcţia celor trei spitale clinice de urgenţă - Cluj, Craiova şi Iaşi - care sunt trecute la "bifate" şi uitate, la fel ca debirocratizarea sistemului, eficientizarea lui şi creşterea atractivităţii pentru cei care fac o facultate în România şi aleg să plece în străinătate. Pentru aceste realităţi dureroase, ale acestui Guvern în derivă, şi nu numai pentru cele menţionate, prim-ministrul Tudose ar trebui să-l demită pe ministrul sănătăţii, Bodog, iar Ministerul Sănătăţii să înceteze să mai fie inamicul public numărul 1 al românilor!

Florin Iordache O discutăm în şedinţa Biroului permanent, care va urma şedinţei Biroului permanent reunit. Şi eu vă mulţumesc.