4 octombrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 295/2016). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 7. Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal; PL-x 295/2016. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Raport comun, Comisia juridică şi Comisia pentru buget. Domnule Varga, vă rog, prezentaţi raportul comun.

Vasile Varga Da. Cele două comisii au fost sesizate cu această propunere. La data de 7 martie 2017, Camera a hotărât retrimiterea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr. 227 la cele două comisii. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat iniţiativa legislativă. Consiliul Legislativ, de asemenea, a dat un aviz favorabil. Iar proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015, în sensul scutirii de la plata impozitului pe clădiri/teren a clădirilor precum şi suprafeţelor construite ale terenurilor aferente clădirilor care potrivit legii sunt clasate ca monumente istorice de arhitectură sau arheologice, muzee ori case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau administrare, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice. Membrii Comisiei pentru buget, finanţe şi membrii Comisiei juridice, în urma reexaminării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de deputaţii din cele două comisii, au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea acestui Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu amendamentele admise, prevăzute în Anexa nr. 1, şi amendamentele respinse, prevăzute în Anexa nr. 2, care fac parte integrantă din prezentul raport.

Florin Iordache Da. Domnul Márton Árpád. Vă rog.

Árpád-Francisc Márton Domnule vicepreşedinte, Doamnelor şi domnilor deputaţi, Noi credem că prin adoptarea acestei modificări a Codului fiscal s-a revenit la normalitate în România. Pentru că înainte aveam o reglementare destul de clară privind protejarea monumentelor istorice ale acestei ţări, care sunt o mândrie şi o bogăţie culturală pe care credem că trebuie să o protejăm. Mulţumesc tuturor colegilor, care au activat în comisiile care au dat acest raport, atât Comisia juridică, cât şi Comisia pentru finanţe şi bănci, pentru înţelegerea pe care au acordat-o acestui demers, pentru soluţia comună pe care am găsit-o, pentru o reglementare corectă care va contribui la protejarea acestei bogăţii a ţării. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Alte intervenţii? Nu sunt. Avem 10 amendamente admise şi patru amendamente respinse. Dacă la titlul Legii sunt intervenţii? Nu. La 2 marginal. Dacă sunt intervenţii? Nu. 3 marginal. Este vorba de art. 456. Intervenţii? Nu. 4 marginal? 5 marginal? 6 marginal? 7 marginal. Dacă sunt intervenţii? 8 marginal? 9 marginal? Şi 10. Art. III? Rămâne la votul final; caracter ordinar. Şi ultima.