26 septembrie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală (Pl-x 350/2015). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 24. Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală. Vă rog, Comisia.

Sorin Lazăr În conformitate cu prevederile art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată spre examinare cu Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală. Senatul, în calitate de primă Cameră, a respins propunerea legislativă în şedinţa din 31 martie 2015. Propunerea legislativă supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003, în sensul introducerii unui nou articol, art. 113 1 , prin care se stabileşte posibilitatea încasării de impozite şi taxe locale de către notarii publici, în numele şi pe seama direcţiilor de impozite şi taxe locale, sumele respective urmând să fie virate într-un cont special deschis la Trezoreria Statului. În urma examinării propunerii legislative şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrările comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor un raport suplimentar de respingere a Propunerii legislative pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, deoarece aceasta a rămas fără obiect, întrucât, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod de procedură fiscală, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2003 a fost abrogată. În raport cu obiectul şi conţinutul său, propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri? Nu mai sunt dezbateri. Vot final.