26 septembrie 2017 – Aprobarea completării ordinii de zi.

Petru Gabriel Vlase Bună ziua, stimaţi colegi! Rog liderii de grup să-şi invite colegii în sala de şedinţă. Continuăm lucrările de astăzi ale Camerei Deputaţilor şi vă anunţ că sunt înregistraţi 129 de colegi. Programul de lucru pentru astăzi: de la 10,00 la 11,30 - dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi; pauză până la 12,00; vot final la 12,00. La încheierea şedinţei, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. Vă informez că au fost distribuite documente la casetele deputaţilor, potrivit prevederilor art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Dacă aveţi observaţii la ordinea de zi? Nu. Am eu o propunere. La punctul 3, care este primul punct al ordinii de zi de astăzi, întrucât nu văd toţi liderii în sală, vă rog să acceptaţi să sar peste el până sunt toţi liderii în sală, să îl discutăm puţin. Vă rog, liderii, la prezidiu. (Consultări.) Domnul Munteanu.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Două lucruri. Mai întâi aş vrea să solicit vot pentru introducerea pe ordinea de zi a Pl-x 359/2016 privind finanţarea partidelor politice şi, totodată, al doilea punct, să ne daţi voie o jumătate de oră ca, împreună cu ceilalţi lideri, să stabilim componenţa comisiei pe care au solicitat-o cei de la Partidul Naţional Liberal şi după aceea să continuăm dezbaterile şi pe acel subiect. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Acelaşi lucru l-am spus şi eu la consultarea de aici, dar n-aţi fost de acord. Trebuia să vină domnul Munteanu. Pe ce loc, domnule Munteanu, doriţi introducerea pe ordinea de zi a finanţării partidelor?

Ioan Munteanu Să-l lăsăm, să fie ultimul pe ordinea de zi.

Petru Gabriel Vlase OK, e în regulă. Vot pentru prima propunere. Introducerea pe ordinea de zi a Pl-x 359. Vă rog să votaţi. 102 voturi pentru, 16 voturi împotrivă, două abţineri, un coleg care nu votează. Aprobat. Sar peste punctul 3, să vă consultaţi, şi revenim la el când sunteţi gata cu consultările. Da?