25 septembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul transporturilor militare, semnat la Bucureşti, la 21 aprilie 2016 (PL-x 269/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 9. Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul transporturilor militare, semnat la Bucureşti la 21 aprilie 2016; PL-x 269/2017; caracter ordinar. Guvernul? Vă rog, doamnă secretar de stat.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Raport comun - Comisia pentru apărare şi Comisia pentru transporturi. Cine prezintă raportul? Vă rog, domnule deputat.

Bogdan-Ionel Rodeanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, În conformitate cu prevederile din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură au fost sesizate în fond, pentru dezbatere şi avizare, cu Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul transporturilor militare, semnat la Bucureşti, 2016. Camera Deputaţilor este primă Cameră sesizată. Consiliul Legislativ, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Comisia pentru politică externă şi Comisia pentru industrii şi servicii au avizat favorabil acest proiect de lege. Obiectul de reglementare prevede stabilirea cadrului, a termenilor şi a condiţiilor, a procedurilor generale şi a aranjamentelor pentru transportul militar, din Ucraina în România sau în tranzit pe teritoriul Românei, şi din România în Ucraina sau în tranzit pe teritoriul Ucrainei. Este o modalitate de sprijinire a operaţiunilor internaţionale, a exerciţiilor militare comune şi a altor activităţi de cooperare militară internaţională în cadrul acordurilor internaţionale la care România şi Ucraina sunt părţi. Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură au decis, în cadrul dezbaterilor, cu unanimitate de voturi, să ofere aviz favorabil acestui proiect. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. La dezbateri generale, invit colegii. Nu sunt. Neavând amendamente, urmează votul final; caracter ordinar. Trecem la secţiunea propunerilor legislative care au propunere de respingere.