25 septembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru ratificarea Protocolului referitor la amendarea art.50 (a) al Convenţiei privind Aviaţia Civilă Internaţională şi a Protocolului referitor la amendarea art.56 al Convenţiei privind Aviaţia Civilă Internaţională, încheiate şi semnate la Montreal la 6 octombrie 2016 (PL-x 271/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 8. Proiectul de Lege pentru ratificarea Protocolului referitor la amendarea art. 50 lit. (a) al Convenţiei privind Aviaţia Civilă Internaţională şi a Protocolului referitor la amendarea art. 56 al Convenţiei privind Aviaţia Civilă Internaţională, încheiate şi semnate la Montreal la 6 octombrie 2016. Guvernul? Vă rog, doamnă secretar de stat. Ministerul Transporturilor.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnule preşedinte Bode, vă rog, raportul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

Lucian Nicolae Bode Mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru transporturi şi infrastructură a fost sesizată spre dezbatere, în fond, cu examinarea acestui proiect de lege. Conform dispoziţiilor legale, Camera Deputaţilor este primă Cameră sesizată. Proiectul de lege a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ. Comisia pentru politică externă a dat, de asemenea, aviz favorabil. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare Protocolul referitor la amendarea art. 50 lit. (a) al Convenţiei privind Aviaţia Civilă Internaţională şi a Protocolului referitor la amendarea art. 56 al Convenţiei privind Aviaţia Civilă Internaţională, încheiate şi semnate la Montreal la 6 octombrie 2016. Odată cu intrarea în vigoare a celor două protocoale, numărul membrilor consiliului se va mări de la 36, în prezent, la 40 de reprezentanţi ai statelor contractante, iar Comisia de Navigaţie Aeriană va ajunge, de la 19 membri, la 21 de membri experţi în domeniul aviaţiei civile. În urma finalizării dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de lege. În raport de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc, domnule preşedinte. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Rămâne la votul final, neavând amendamente.