19 septembrie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc (Pl-x 64/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 25. Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. Comisia pentru buget?

Sorin Lazăr În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată, spre dezbatere, cu Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră, a respins propunerea legislativă. Proiectul de Lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare stabilirea unui regim fiscal unitar pentru aparatele de tip slot-machine, indiferent de natura acestora, adică se propune eliminarea taxei speciale pentru videoloterie în cuantum de 3%, aplicată asupra venitului din jocurile de noroc ale operatorului licenţiat. Comisia s-a întrunit în data de 15 martie 2017. La lucrările comisiei şi-au înregistrat prezenţa un număr de 23 de deputaţi, din cei 25 de membri. În urma examinării propunerii legislative, comisia a hotărât să supună plenului Camerei Deputaţilor respingerea Propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, deoarece nu există un studiu care să ateste concret că echipamentul pe care îl operează Loteria Română, comparativ cu echipamentele pe care operează privaţii sunt de aceleaşi tip, şi atunci taxarea trebuie să fie de acelaşi tip. În raport cu obiectul şi conţinutul său, propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Fără dezbateri.