19 septembrie 2017 – Dezbateri asupra Proiectului de Lege pentru modificarea art.14 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.101/2011 privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", a imobilelor proprietatea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile, pentru reglementarea cheltuielilor de cazare în unele situaţii speciale, precum şi pentru modificarea unor acte normative (PL-x 393/2016). ( retrimis comisiilor )

Petru Gabriel Vlase 14. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 14 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", a imobilelor proprietatea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile, pentru reglementarea cheltuielilor de cazare în unele situaţii speciale, precum şi pentru modificarea unor acte normative. Comisia pentru administraţie, domnul Călin.

Ion Călin Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au fost sesizate spre dezbatere, în fond, cu Proiectul de Lege pentru modificarea art. 14 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", a imobilelor proprietatea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile, pentru reglementarea cheltuielilor de cazare în unele situaţii speciale, precum şi pentru modificarea unor acte normative. Potrivit prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din 26 septembrie 2016. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a avizat negativ. Guvernul României nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative. Aşa cum aţi sesizat, proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 14 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2011, astfel încât secretarii de stat să fie exceptaţi de la aplicarea prevederilor acestui act normativ care limitează numărul de deplasări dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea în care îşi au domiciliul la una pe lună, cu orice mijloc de transport, şi să li se aplice prevederile Hotărârii Guvernului nr. 69/2005, care le dă dreptul la patru deplasări dus-întors. Vă amintiţi că, iniţial, cele două comisii au dat raport de respingere, după care comisiile au reexaminat această iniţiativă legislativă şi, în urma dezbaterilor, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege pentru modificarea art. 14 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", a imobilelor proprietatea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile, pentru reglementarea cheltuielilor de cazare în unele situaţii speciale, precum şi pentru modificarea unor acte normative, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Procedură, domnul Munteanu.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Din text s-a omis ca şi subsecretarii de stat să fie nominalizaţi şi atunci vă solicit retrimiterea pentru o săptămână la comisie.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. O săptămână la comisie. Vot. 116 voturi pentru, un vot împotrivă, un coleg care n-a votat. Aprobată.