18 septembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.26/2017 pentru modificarea art.3 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 213/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 7. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.26/2017 pentru modificarea art.3 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative. Suntem în procedură de urgenţă. Comisii? Comisia pentru buget sau Comisia pentru muncă? Comisia pentru buget. Domnul Budăi.

Marius-Constantin Budăi Mulţumesc frumos. Raport comun asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2017 pentru modificarea art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2017. În conformitate cu prevederile art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială au fost sesizate, spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege mai sus menţionat. Conform prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 92 alin. (9) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat Proiectul de Lege în şedinţa din 23 mai 2017. Consiliul Legislativ, prin avizul nr. 171 din 29 martie 2017, a avizat favorabil Proiectul de Lege. Comisia juridică, de disciplină şi Comisia pentru sănătate şi familie au avizat, de asemenea, favorabil. Proiectul de Lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2017, prin care se modifică art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2017, intervenţiile legislative vizând, pentru personalul din sistemul sanitar, eliminarea excepţiei de la aplicarea prevederilor art. 21 din Legea-cadru nr. 284/2010, respectiv de a elabora regulamentul care stabileşte locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia până la data de 1 martie 2017. În urma examinării Proiectului de Lege şi a opiniilor exprimate, membrii celor două Comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună spre dezbatere şi adoptare, plenului Camerei Deputaţilor, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2017 pentru modificarea art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2017. În raport cu obiectul şi conţinutul său, Proiectul de Lege face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri generale? Domnul Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru Mulţumesc, domnule preşedinte. Voi fi scurt. Eliminarea excepţiei pe art. 21 a permis şi permite acordarea sporurilor în sistemul de sănătate, mai ales acolo unde este vorba de muncă grea - Terapie intensivă, Radiologie, Unităţi de Primire Urgenţe, SMURD şi Salvare. Vă invit pe toţi să votaţi acest proiect de lege. Vă mulţumesc, domnule preşedinte.

Petru Gabriel Vlase Vă rog, alte intervenţii la dezbateri generale? Nu. Fără amendamente. Legea merge la votul final.