13 septembrie 2017 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea art.77 din Legea nr.227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (Pl-x 337/2016). ( rămasă pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 11. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 77 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Comisia pentru buget?

Sorin Lazăr Mulţumesc, domnule preşedinte. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins propunerea legislativă, în şedinţa din 14 septembrie 2016. Propunerea legislativă supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea alin. (2) al art. 77 din Legea nr. 227/2015, în sensul actualizării pragurilor minime şi maxime pentru care se acordă deducerile personale din salariul lunar brut, pentru cazurile în care persoanele în întreţinere sunt minori neîncadraţi în muncă, precum şi valorile acordate în funcţie de numărul de persoane aflate în întreţinere. În urma examinării propunerii legislative şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu majoritate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor un raport de respingere a Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea art. 77 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece era necesar să se respecte dispoziţiile art. 21 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69 din 2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora - "În cazurile în care se fac propuneri de acte normative care conduc la diminuarea veniturilor bugetare, se va elabora fişa financiară potrivit prevederilor art. 15 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, care trebuie să îndeplinească cel puţin una din următoarele condiţii: a) Să aibă avizul Ministerului Finanţelor Publice şi al Consiliului Fiscal, conform căruia impactul financiar a fost luat în calcul în prognoza veniturilor şi nu afectează ţintele bugetare anuale şi pe termen mediu; b) Să fie însoţită de propuneri de măsuri de compensare a impactului financiar respectiv, prin majorarea altor venituri bugetare". În raport cu obiectul şi conţinutul său, propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu. Vot.