5 septembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind acceptarea Acordului privind serviciile aeriene internaţionale de tranzit, semnat la Chicago, la 7 decembrie 1944 (PL-x 232/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Continuăm. 10. Proiectul de Lege privind acceptarea Acordului privind serviciile aeriene internaţionale de tranzit, semnat la Chicago, la 7 decembrie 1944 - PL-x 232/2017. Guvernul? Vă rog, doamnă secretar de stat.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnule preşedinte Bode, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, vă rog să prezentaţi raportul.

Lucian Nicolae Bode Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Doamnelor şi domnilor deputaţi, În conformitate cu prevederile art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru transporturi şi infrastructură a fost sesizată spre dezbatere, în fond, în procedură de urgenţă, cu examinarea acestui proiect de lege. Potrivit prevederilor art. 75 din Constituţia României, Senatul este Cameră decizională. Proiectul de lege a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acceptarea Acordului privind serviciile aeriene internaţionale de tranzit, semnat la Chicago, la 7 decembrie 1944. Acordul IASTA prezintă interes pentru partea română, din punctul de vedere al politicii de aderare, de acceptare şi de implementare a documentelor internaţionale de aviaţie civilă, alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile, precum şi în sensul că întăreşte şi facilitează funcţionarea serviciilor regulate de transport aerian internaţional prin schimbul multilateral de drepturi de survol şi escală tehnică. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege privind acceptarea Acordului privind serviciile aeriene internaţionale de tranzit, semnat la Chicago, la 7 decembrie 1944. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Rămâne la votul final; are caracter ordinar.