20 iunie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate şi de modificare a unor acte normative (PL-x 218/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 13. Proiectul de Lege privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate şi de modificare a unor acte normative. Comisia pentru buget. (Doamna deputat Cristina-Mădălina Prună doreşte să ia cuvântul.) Poftim? Am terminat... Vă rog, domnule Badea.

Leonardo Badea Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Raport asupra Proiectului de Lege privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate şi de modificare a unor acte normative. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de lege mai sus menţionat. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. La dezbaterea proiectului de lege s-a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare transpunerea Directivei nr. 2014/56/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din data de 16 aprilie 2014, de modificare a Directivei nr. 2006/43/CE privind auditul legal al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare consolidate, precum şi modificarea unor acte normative. Se urmăreşte, de asemenea, modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, cu referire la organizarea activităţii de audit financiar, modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi, cu referire la prevederile privind activitatea experţilor contabili şi a contabililor autorizaţi. La dezbaterea acestui proiect de lege au participat, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, ai Camerei Auditorilor Financiari din România, ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, ai Corpului Experţilor Contabili şi ai Contabililor Autorizaţi din România şi ai Camerei Consultaţilor Fiscali. Este un proiect foarte, foarte important, existând un risc de infringement pentru România, dacă această iniţiativă legislativă nu este adoptată într-un termen cât mai scurt. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor raportul de adoptare a proiectului de lege, cu amendamentele admise prezentate în anexă. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri generale? Nu sunt. La articole? Nu. Mulţumesc. Vot final.