20 iunie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006 (PL-x 103/2016). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 10. Proiectul de Lege pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006. Comisia juridică? Doamna Alina Tănăsescu.

Alina-Elena Tănăsescu Mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia juridică, Comisia pentru agricultură şi Comisia pentru mediu au fost sesizate cu dezbaterea, pe fond, cu Proiectul de Lege pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a adoptat proiectul de lege în şedinţa din 7 iunie 2016. La întocmirea prezentului raport comun, comisiile au avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Guvernul, prin punctul de vedere transmis, susţine adoptarea proiectului de lege. Comisiile au examinat separat proiectul de lege, dând aviz favorabil pentru adoptarea acestuia. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de membrii Comisiei juridice, s-a hotărât, în unanimitate de voturi, să se supună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea prezentului proiect de lege, cu amendamentele admise redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Dezbateri generale? Domnul Aurel Varga.

Glad-Aurel Varga Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, PNL tratează cu seriozitate şi responsabilitate orice proiect de lege care priveşte vânătoarea. Având în vedere că acest proiect este unul tehnic, care de fapt vizează schimbarea definiţiei vânătorului, PNL propune adoptarea acestui proiect de lege. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Domnule Tinel Gheorghe, vorbiţi? Nu. La amendamente, intervenţii? Nu. Vot final. La 11 nu avem raport. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra domeniului achiziţiilor publice. Comisia juridică? (Vociferări.) Fac vot, domnule lider! Fac vot! Procedură. Domnul lider.

Victor Paul Dobre Domnule preşedinte de şedinţă, Suntem totuşi Parlamentul, Camera Deputaţilor. Am luat o decizie, am avut un vot. Nu stabileşte preşedintele de şedinţă cu liderul sau cu viceliderul grupului majoritar şi face fiecare ce vrea aici. Chiar cred că ar fi trebuit zilele acestea să înţelegeţi că nu putem lucra oricum, oricând şi călcând în picioare Regulamentul. Vă cer un pic de decenţă! (Aplauze.)

Petru Gabriel Vlase Domnul Munteanu.