6 iunie 2017 – Primirea de răspunsuri la interpelările adresate membrilor Guvernului.

Carmen-Ileana Mihălcescu Continuăm, cu partea a doua a şedinţei noastre de astăzi, consacrată primirii răspunsurilor orale la interpelările adresate Guvernului. Primul minister vizat, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul. Tema interpelării adresate de domnul deputat Seidler Cristian-Gabriel: "Motivarea punctelor de vedere ale Guvernului României cu privire la iniţiativele legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară". Doamnă secretar de stat, aveţi cuvântul.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Domnul deputat Dunava Costel este în sală? Da. Ministerul vizat - Ministerul Energiei. Răspuns la interpelarea care are ca temă "Demararea procesului de concesionare a serviciului public de distribuţie a gazelor naturale în satele Orbeni şi Scurta". Domnul secretar de stat Tudorache? Vă rog.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Dacă autorul interpelării doreşte lămuriri suplimentare? Vă rog.

Costel Neculai Dunava Mulţumesc, doamnă preşedinte. Doresc doar să mulţumesc domnului ministru pentru răspuns. Înţeleg că problema este în curs de rezolvare, da? Am înţeles că este deja un proiect legislativ în dezbateri. Şi doresc să-i transmit domnului ministru că poate conta pe susţinerea noastră oricând şi, dacă sunt probleme pe parcursul acestui proiect legislativ, îl rog să ia legătura cu noi, pentru a reuşi ca acest proiect să iasă la timp, şi să reuşim, până la finalul acestui an, să rezolvăm problema privind concesionarea gazelor naturale. Mulţumesc încă o dată.

Carmen-Ileana Mihălcescu Doamna Bîzgan Oana-Mioara este în sală? Nu este în sală. Ar fi trebuit să... ministerul vizat fiind Ministerul Educaţiei Naţionale... Da, o să trimită în scris. Doamna Natalia Intotero nu este, de asemenea, în sală. O să vă rog, domnule secretar de stat, să depuneţi în scris răspunsul şi la această interpelare. Acum, se solicită amânarea următoarelor răspunsuri. Avem interpelarea adresată de colegul nostru, Lovin Dumitru - Ministerului Sănătăţii; de asemenea, colegul Stancu Florinel a adresat o altă interpelare Ministerului Sănătăţii, pentru care se solicită amânare; doamna deputat Mînzatu Roxana a solicitat amânarea răspunsului pentru data de 19 iunie 2017, ministerele vizate fiind: cel pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, precum şi Ministerul Finanţelor Publice. Următoarea amânare este adresată Ministerului Afacerilor Externe, interpelarea este semnată de colegul nostru, Georgescu Nicolae. Următorul minister vizat este cel al Transporturilor. Colegul nostru, Laurenţiu Nistor, a semnat această interpelare pentru care se solicită amânare. În continuare, Ministerul Transporturilor, din nou. Colegul nostru, Gheorghe Andrei Daniel solicită amânare. Se solicită amânare, de asemenea, tot de dumneavoastră, domnule coleg, Gheorghe Andrei Daniel, aveţi 3 interpelări, de altfel, pe Ministerul Transporturilor, pentru care... OK, se reportează, ca să zic aşa. Şi ultima solicitare de amânare este, desigur, a colegului nostru, Nechifor Cătălin-Ioan. Răspunsul ar fi trebuit astăzi oferit de Ministerul Transporturilor. Se solicită amânare. Vă mulţumesc. Am încheiat şedinţa de astăzi. O seară bună! Şedinţa s-a încheiat la ora 17,14.