6 iunie 2017 – Propunerea legislativă privind completarea şi modificarea Legii nr. 504 din 11 iulie 2002 a audiovizualului (Pl-x 177/2017). ( retrimisă comisiei )

Florin Iordache 8. Propunerea legislativă privind completarea şi modificarea Legii nr. 504 din 11 iulie 2002 a audiovizualului; Pl-x 177/2017. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Din partea Comisiei pentru cultură? Cine prezintă raportul? Vă rog. Din partea iniţiatorilor, da?

Petru Movilă Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Proiectul de lege se referă, după cum aţi spus dumneavoastră, la modificarea Legii audiovizualului, prin care radiodifuzorii sunt obligaţi să transmită întocmai, la timp şi fără modificări mesajele, comunicatele transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă privind alarmarea, privind pregătirea populaţiei pentru asemenea situaţii. La dezbaterea proiectului de lege nu am fost invitat ca iniţiator la niciuna dintre comisii. De asemenea, nu avem punctul de vedere al Guvernului şi, în calitate de iniţiator, vicelider de grup, vă solicit să retrimitem acest proiect de lege la comisie, pentru că nu sunt întrunite condiţiile pentru ca acest proiect să ajungă la votul final în Camera Deputaţilor. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Este o propunere de retrimitere. Raportul este de respingere. Supun, stimaţi colegi, propunerea de retrimitere. Vă rog să votaţi. Cu 168 de voturi pentru, o abţinere, a fost retrimisă comisiei. Termen, două săptămâni, cu rugămintea ca iniţiatorii să participe, la Comisia pentru cultură, la dezbaterea raportului. Următorul.